Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Newbie from Scotland

  1. #11
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Thanks will get looking.

  2. #12
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    I checked the plug that goes to the Bluetooth module and fuses. Fuses all okay. The plug is was getting 11.9v on pin 1, 4.7v on pin 16, and 4.7v on pin 18. So looks like in getting power to it. What would I look at next? The module itself.

    On this which I found looking on the internet.

    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...e_Retrofitting

    For my model on Bluetooth module which is 5P0 862 335B it says on the no RNS510/Columbus support and my headunit is an RNS510.

    Does this mean it will not work?
    Last edited by Mikeyfraser20; 07-27-2014 at 09:40 AM.

  3. #13
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Any more advice/help?

  4. #14
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    NC USA
    Posts
    812
    Post Thanks / Like
    Did you retrofit the 77 or was it existing ?

    If existing I'd replace it using the wiki P/N info or verifying with PL24.
    If retrofitted, I'd put the correct P/N in.

    History of changes always helps


    2012 A8L 4.2 Oolong/Titanium. Premium, LED, Driver assist, Rear seat comfort, Dual pane, Alcantara, Panorama

  5. #15
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    It came with the car but never worked.
    Sorry what is wiki P/N info and verifying with PL24?

    I have just replaced the battery now as it went dead the other day.
    Last edited by Mikeyfraser20; 08-01-2014 at 09:09 AM.

  6. #16
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    NC USA
    Posts
    812
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Mikeyfraser20 View Post
    It came with the car but never worked.
    Then I think we may have found the culprit
    I wouldn't say the 77 modules are dropping like flies, but have heard of more than expected dying of late.

    Quote Originally Posted by Mikeyfraser20 View Post
    Sorry what is wiki P/N info and verifying with PL24?
    The part number you referenced earlier from the Ross-Tech wiki.
    PartsLink24 can verify by VIN


    2012 A8L 4.2 Oolong/Titanium. Premium, LED, Driver assist, Rear seat comfort, Dual pane, Alcantara, Panorama

  7. #17
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Is there anyway of getting the module checked to see if it is working or not just to check as new or used module are really expensive.

    So I need my vin number or your saying someone in here can verify from my vin number of its correct?

  8. #18
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Anybody???

  9. #19
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    NC USA
    Posts
    812
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Mikeyfraser20 View Post
    Anybody???
    Swap it into another vehicle with an identical part # - only thing I can think of.

    They aren't inexpensive, but far from the most costly modules I've seen.
    If you can't justify the cost of a replacement module, put in a MOST loopback, unplug electrical connections, and code it out of the vehicle.


    2012 A8L 4.2 Oolong/Titanium. Premium, LED, Driver assist, Rear seat comfort, Dual pane, Alcantara, Panorama

  10. Likes Uwe liked this post
  11. #20
    New User
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    I had a look on eBay and there about 200 for a used one.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •