Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 40

Thread: VCDS 17.1 licencing issues on legitimate HEX_USB_CAN cable ...

  1. #21
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    USA
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Hi all, I'm new here. Also got the "Sorry you need a licensed interface" error on HEX-V2 and 17.1. Machine is a new Windows 10 laptop. I didn't try exiting and re-starting the program and will give that a shot.

  2. #22
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    26,380
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by amasow View Post
    Hi all, I'm new here. Also got the "Sorry you need a licensed interface" error on HEX-V2 and 17.1. Machine is a new Windows 10 laptop. I didn't try exiting and re-starting the program and will give that a shot.
    Which 17.1 are you using? 17.1.0, or the new (just a few hours old) 17.1.1 that's linked in the post above yours?

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  3. #23
    Verified VCDS User Keithuk's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Stoke on Trent, England
    Posts
    674
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Keithuk View Post
    I installed the new 17.1 a couple of days ago and I tried it yesterday and it works ok. I have Avast Pro running all the time and that doesn't cause any problems when installing.
    I've just downloaded and installed the new 17.1.1. I forgot to say yesterday when you click on About the Serial Number says Please test on a car to see serial number as it did a couple of days ago and the serial number shows. On all previous updates if you click on About the serial number shows without connecting to a vehicle.

    I still have the old VCDS Beta 16.7.0 installed and you can't use it as it says there is a new 17.1.1 available. The serial number still shows in About.
    I may as well uninstall the Beta. I know you want to stop the pirate cables and software but I did find the Beta useful when the main version wouldn't work correctly.

    Is this another silly feature of the new software?
    New User Keith

    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.

  4. #24
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    26,380
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Keithuk View Post
    I've just downloaded and installed the new 17.1.1. I forgot to say yesterday when you click on About the Serial Number says Please test on a car to see serial number as it did a couple of days ago and the serial number shows. On all previous updates if you click on About the serial number shows without connecting to a vehicle.
    This change is intentional. Go test it on a vehicle.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  5. #25
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    26,380
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    17.1.1 is now available on our Download Page.

    We believe this should fix the problem.

    Feedback would be greatly appreciated.
    So it's been a whole day since we posted this now.

    Have all you fine folks who were having this problem died and gone to heaven?

    Has not one of you tried it?

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  6. #26
    Verified VCDS User
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    AU/TH
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Still having problems with auto scans hanging on DTCs with 17.1.1 Uwe.

  7. Likes Dana liked this post
  8. #27
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Kent, UK
    Posts
    158
    Post Thanks / Like

    Smile Now I have ...

    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    So it's been a whole day since we posted this now.

    Have all you fine folks who were having this problem died and gone to heaven?

    Has not one of you tried it?

    -Uwe-
    We're not all running on a Pennsylvania timezone

    Saw your new code at bedtime and decided I'd wait until this morning so that I could dig all the snow off my car.

    Tested the new code - 17.1.1. - with many functions [Gateway list, Autoscan, SRI Read, Optical test, DTC clear, Measuring Blocks] on the same T60 laptop and had no problems at all. New code looks good to me ...

    Julian

  9. Likes Boki Ar, Andy, Dana, Uwe liked this post
  10. #28
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    26,380
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by IsDon View Post
    Still having problems with auto scans hanging on DTCs with 17.1.1 Uwe.
    That's a different issue. One we've not yet been able to reproduce.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  11. Likes aus liked this post
  12. #29
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,815
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by IsDon View Post
    Still having problems with auto scans hanging on DTCs with 17.1.1 Uwe.
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    That's a different issue. One we've not yet been able to reproduce.
    I just replied here. We can test on a 2012 (4G) A6 but the scan from your car and alternative PC results (perhaps in your thread) would be highly appreciated.

    Thanks,
    Dana

  13. Likes Uwe liked this post
  14. #30
    Verified VCDS User kuebk's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Poland
    Posts
    33
    Post Thanks / Like
    Same here, so far happened only once while I was browsing through regular measuring blocks. When I was trying to go above 25 block I got message about not licensed interface - restart did help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •