Results 1 to 10 of 10

Thread: How to Register and Update a HEX-V2 Interface

  1. #1
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,504
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1

    How to Register and Update a HEX-V2 Interface



    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  2. #2
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    UK
    Posts
    1
    Post Thanks / Like

    Cool I have followed the instructions but my update failed and now can't see the hex v2

    After following the instructions on windows 10 I found the screen blinking on my laptop half way through and then an error message saying screen graphics driver failing but been restarted. OK weird. So then I found a few seconds later with more blinks that the computer crashed. Crap because it was 75% of the way through. Now before the update the options test box could see the hex v2, but after the computer crashed mid process with that screen issue which 2 hours of using the computer afterwards it has not re-appeared, still the hex v2 cannot be seen. I have tried the vci config but that doesn't see it either, so final choice was uninstall the vcds program and then reinstall it. I plugged in the hex v2 after reinstall and guess what, not visible on either options test mode or the vci config. So my brain is saying the firmw3are update caused something bad to happen to my graphics driver and crashed my computer but then also ruined the hex v2.

    I could be wrong and await a reply from tech support, but mostly all of us would think that from this point on though, wouldn't we?

    So unless they have another program to download which will fix the ruined firmware update in the hex v2, I think the units got to be replaced. WEIRD THING THOUGH. When I go into devices and look, it can see the HEX V2 no problems. is this weird though, or just confirming that the firmware in the device is royally screwed?

  3. #3
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,504
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    What I would do: Find another computer that isn't broken, install VCDS on it, then do this:
    http://forums.ross-tech.com/showthread.php?13306

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  4. #4
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,632
    Post Thanks / Like
    Hi James,

    You mentioned the laptop always needs to be connected to a power source (due to the battery condition) so I replied to your e-mail to rule out a ground loop concern.

    Regards,
    Dana

  5. Likes Uwe liked this post
  6. #5
    Verified VCDS User ES458MC's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Italy
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Hi, I've had my hex net for 3 or 4 years now. Recently we moved house and I reset my hex net. Now I can't find my original password. Is it the FCC id on the side of the hex net?
    Thanks
    Julian

  7. #6
    Verified VCDS User Zenerdiode's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Newcastle, England
    Posts
    944
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ES458MC View Post
    Now I can't find my original password. Is it the FCC id on the side of the hex net?
    No. If you haven't modified it, the password is, erm, 'password'.
    If you have modified it, but can't remember it, a long press on the red button when powered by either the car or USB will reset it back to 'password'.

  8. Likes Uwe liked this post
  9. #7
    Verified VCDS User Al Bundy's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Hi.
    I have one question: why my interface do not show (see) updates beta 19.1 ?

    LE: I want to attach images but I can"t.

  10. #8
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,504
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Al Bundy View Post
    Hi.
    I have one question: why my interface do not show (see) updates beta 19.1 ?

    LE: I want to attach images but I can"t.
    Not sure what you mean. You have a HEX-V2, with a serial number ending in 802, right? You can use Beta 19.1. Just download it and install it.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  11. #9
    Verified VCDS User Al Bundy's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Bucharest, Romania
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Yes, you have right. That is my serial number.
    When I hit the button "check for UPDATES" nothing happens. Why my VCDS software do not let my know about this update, until previously ?

  12. #10
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,504
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Al Bundy View Post
    Yes, you have right. That is my serial number.
    When I hit the button "check for UPDATES" nothing happens. Why my VCDS software do not let my know about this update, until previously ?
    Ah. Because it's a Beta and it seems nobody ever told the update server that it is available.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  13. Likes PetrolDave liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •