Results 1 to 3 of 3

Thread: 2004 1.6 FSI (BAG) - failure in fuelpressure - goes into limpmode - what to try now ?

  1. #1
    Pirate
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Denmark
    Posts
    2
    Post Thanks / Like

    Question 2004 1.6 FSI (BAG) - failure in fuelpressure - goes into limpmode - what to try now ?

    Hello

    I have a 2004 Touran 1.6 FSI (BAG 115hp)..... it drives me crazy

    When Cold everything is okay, but after 15-20 minutes (when warmed up), it sets a failure and drops the power drastically...

    Failure log says: 16575 - signal from high-pressure fuel sensor G247 unrealistic...

    In the measure Blocks I can see that the low fuelpresure always is around 5 bars - thats okay.
    The high fuelpressure is normally around 60-100 bars, but when the failure occures, the pressure is dropped to 49 bars (both specified and measured).

    I have changed the fuelpump in the fueltank, and the filter + the two fuel pressure sensors (low and high), and the temp-sensor just before the throttle.


    Which parts can cause this failure ??
    Any inputs of Things to log, and check when the failure kicks in ??


    Kind regards
    Tommy

  2. #2
    VCDS Distributor Boki Ar's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Arandjelovac, Serbia
    Posts
    1,122
    Post Thanks / Like

    Lightbulb

    Post complete Auto-Scan, please.

  3. Likes Uwe, RUZDO.O liked this post
  4. #3
    Pirate
    Join Date
    Oct 2016
    Location
    Denmark
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Okay, here's the autoscan....
    The problem is that it goes into limp mode (fuel pressure is reduced to 49.9bar specified).... but why ?


    Code:
    Removed.   Data from pirated versions of VCDS is not welcome here!
    Last edited by Uwe; 10-24-2016 at 02:05 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •