Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: VCDS update 16.8.0

  1. #1
    Verified Coal Cracker
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Wilkes-Barre, PA
    Posts
    240
    Post Thanks / Like

    VCDS update 16.8.0

    Yesterday I tried to update VCDS to 008.0 and it downloads the update to 99% they stops and times out.
    Did this 3 times.

    Today i tried again and I get "VAG-Com could not connect to update server."

    Anybody else having this problem? Before I say it's my netbook?

    Thank You!

    Good Luck

  2. #2
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    26,419
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    "008.0" is a cosmetic bug in 15.7. It should be 1608.0.

    99% and stops is usually some nanny-ware interfering. What virus scanner are you using?

    Work-around: Go to our download page to download and install the new version manually.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  3. Likes Jack@European_Parts liked this post
  4. #3
    Verified Coal Cracker
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Wilkes-Barre, PA
    Posts
    240
    Post Thanks / Like
    I turned off my anti virus protection and download finished all is good.

    My brother who is the PC tech upgraded my memory and installed a different virus protection called Avast last week.

    So that's why and thanks Uwe.

    Good Luck

  5. Likes Uwe, Jack@European_Parts liked this post
  6. #4
    Verified VCDS User Keithuk's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Stoke on Trent, England
    Posts
    674
    Post Thanks / Like
    As I said in my other post Help, no response from (CAN) Gateway

    I did the update today. I have Avast Pro running all the time and it installs no problem I don't have to disable it.
    New User Keith

    2010 Golf GTD (170) CBBB, 5 Door, Shadow Blue (P6/D5Q), Flat Tyre Indicator, Basic Protection Pack + VCDS.

  7. #5
    Verified VCDS User PetrolDave's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    South Molton, UK
    Posts
    2,823
    Post Thanks / Like
    A suggestion Keith - by having two live threads running on the same subject you're splitting the replies/help.

    Why not let this thread die and use only the other thread so you get all the information in one place?

  8. #6
    Professional User Jetta ,97's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Dallas (McKinney) ,TX ,USA
    Posts
    705
    Post Thanks / Like
    Same thing happen to me 2 days ago. I have Norton, but was not problem as Norton asked me should I trust it.I just click trust this software and went all way to installation.
    Master Technician for German cars
    Immobilizer/ECU
    /Cluster Programing (Used or NEW) and Key Programing
    Mk6 COLOR cluster in Mk5 -CLIK

    email : marinmm2001@gmail.com

  9. Likes Uwe liked this post
  10. #7
    Verified Coal Cracker
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Wilkes-Barre, PA
    Posts
    240
    Post Thanks / Like
    At least Norton asked you. That is good.

    Good Luck

  11. Likes Jack@European_Parts liked this post
  12. #8
    Verified VCDS User
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Newry, NI
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    I have Avast Internet Security and I had to switched off while installing and installed OK
    now when I restart the PC and open VCDS 16.8.0 will not open until I disable AVAST
    Any suggestion?
    Last edited by Souriau; 08-19-2016 at 06:45 AM.

  13. #9
    Administrator Andy's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Sector 7G
    Posts
    2,568
    Post Thanks / Like
    Try adding VCDS as an exception in Avast as explained here:

    http://forums.ross-tech.com/showthre...ll=1#post69028

  14. Likes Uwe liked this post
  15. #10
    Verified VCDS User
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Newry, NI
    Posts
    60
    Post Thanks / Like
    Hello
    I have done that and now is working perfect
    Thanks Andy

    https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB168#idt_03
    Last edited by Souriau; 08-19-2016 at 09:19 AM.

  16. Likes Bruce, Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •