Results 1 to 6 of 6

Thread: Difficulty with Dataset Update (26 to 27)

  1. #1
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    80
    Post Thanks / Like

    Difficulty with Dataset Update (26 to 27)

    I have not been successful in updating the Dataset (DS) in my HEX-NET interface, despite many attempts over the past few hours.

    The HEX-NET is operating in infrastructure mode, and is associated with the same wireless router as the computer. I began the update process by logging into VCDS-Mobile with the HEX-NET device connected to the computer using the USB cable. I was able to successfully update the Code Block (CB) on the first attempt to do so, even though the VCDS-Mobile application returned the usual 'Update Failed' message.

    I have since tried over a dozen times to update the DS, but with no success. Occasionally the update process will complete without the 'Update Failed' message, but most often, I am presented with the 'Update Failed - check the internet connection' message. I have tried running the update process with the device connected by USB cable to two different computers, and with the device plugged into my vehicle. It just ain't working.

    Most often, the update begins, gets to about 54%, presents a brief message about 'retrying blocks', then craps out. But, even when it appears to fully complete and no error messages are presented, it still doesn't update, as evidenced by going to the 'About' page of VCDS-Mobile, where DS 26 is shown as the current DS.

    Any suggestions?

    Michael

  2. #2
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    In case it helps, I tried going to the 'Self-Test' page of VCDS-Mobile, and it returned the following results:


  3. #3
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,803
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    It looks like we broke something on the server -- and we're working on it -- sorry for the inconvenience.

    -Uwe-

  4. #4
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,803
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    And -- it should be fixed now...

    -Uwe-

  5. #5
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    It looks like we broke something on the server -- and we're working on it -- sorry for the inconvenience.
    Ah, that is actually good news, I thought I was doing something wrong. Glad you know what the cause of the problem is. It has not caused me any inconvenience.

    Michael

  6. #6
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    Holy crow, not only did it update successfully, the very first time, without any grief at all, BUT

    I got to see a new message that I have never seen before:


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •