Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 71 to 80 of 88

Thread: Help TPMS DIRECT

  1. #71
    Verified VCDS User
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    UK
    Posts
    26
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by supremo View Post
    If the controller does not support activation of can extended the system will never go . . . .
    Is it all working now?

  2. #72
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Italy
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    yes now it works after replacing gateway 530AS because my 530AQ gateway does't support extended can. after that the cluster gave me the error incorrect software version due to the 273H receiver module replaced with 273F everything now works.

  3. #73
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2016
    Location
    India
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by supremo View Post
    yes now it works after replacing gateway 530AS because my 530AQ gateway does't support extended can. after that the cluster gave me the error incorrect software version due to the 273H receiver module replaced with 273F everything now works.
    When you swapped 530AQ with 530AS, did you have to change pin assignment of the connector or was it a direct swap? As in, just unplug 530AQ, plug in 530AS, do the coding and that's it?

  4. #74
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Italy
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    just unplug 530AQ , plug-in 530AS , do the encoding and you're done ?

  5. #75
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2016
    Location
    India
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by supremo View Post
    just unplug 530AQ , plug-in 530AS , do the encoding and you're done ?
    I meant, was there any pin assignment changes or was it a direct swap between both gateway modules.

    Guess the "?" after your reply was a typo. In that case, thank you for the confirmation.
    Last edited by ajaypjayaraj; 05-18-2016 at 01:25 AM. Reason: Added info.

  6. #76
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Italy
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    it a direct*swap*between both gateway modules.

  7. #77
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Italy
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    No modification to the Pin to do

  8. #78
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2016
    Location
    India
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by supremo View Post
    No modification to the Pin to do
    Okay, Thanks.

    Does your AS version gateway module support Driver Fatigue Detection?

  9. #79
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jun 2015
    Location
    Italy
    Posts
    68
    Post Thanks / Like
    the original gateway AQ supports the recognition of fatigue , but not extended can while ' AS does not support the fatigue detection but supports extended can

  10. Likes Uwe liked this post
  11. #80
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2016
    Location
    India
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by supremo View Post
    the original gateway AQ supports the recognition of fatigue , but not extended can while ' AS does not support the fatigue detection but supports extended can
    I replaced my original gateway module 530AN with new 530BC. I had ordered 530AS but cars equipment supplied 530BC saying it is the new version of AS. It does support extended CAN and same as 530AS it does not support fatigue detection.

    I am using F version of Tire pressure module also.

    It still gives the fault in 65 Tire pressure module:

    Address 65: Tire Pressure (J502) Labels: 3AA-907-273.clb
    Part No SW: 3AA 907 273 H HW: 5Q0 907 273
    Component: RDKBERU30 H04 0012
    Serial number: 30000000047224
    ASAM Dataset: EV_RDKBERU30 006001
    ROD: EV_RDKBERU30_VW36.rod
    VCID: 3979F462B8078CF676-806C

    1 Fault Found:
    12652550 - invalid data record
    B2005 00 [009] - -
    Confirmed - Tested Since Memory Clear
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00000001
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 27


    Earlier it had shown fault code in 17 Instruments and 19 CAN Gateway too, same as what you got earlier. But with the F version module for Tire pressure and BC version for gateway, other faults have disappeared. So was hoping that it would work when I change the gateway module to AS/BC version with extended CAN. But the above fault is still showing and nothing coming on MFD. If I clear the fault using VCDS, it clears off but when I cycle the ignition again, Tire pressure module fault is triggered again. Also, the tyre pressures can be read out from VCDS measuring blocks for each tyre and is showing correctly. Wondering what could be wrong now. Whether it is the wiring of the CAN wires or power for the Tire pressure module or if it is anything to do with the instrument cluster or any coding...
    Last edited by ajaypjayaraj; 05-27-2016 at 09:19 PM. Reason: typo

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •