Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 65

Thread: How to update HEX-NETs with a codeblock older than 0.42xx

  1. #11
    Verified VCDS User liquidforce's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Australia
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    ok, I select the module and go to Functions -> i cloud functions and then register. I am getting a little circle but its not getting me into registration mode...
    Martin Westwood > Performance Specialist
    Euro Car Upgrades > 07.5479.5555
    my email > facebook > twitter > instagram > youtube

  2. #12
    Verified VCDS User liquidforce's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Australia
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    ok resolved now, worked on MacBook, Yupi I can finally get scanning and get all these nice cars onto Ross Tech database
    Fully awesome!
    Martin Westwood > Performance Specialist
    Euro Car Upgrades > 07.5479.5555
    my email > facebook > twitter > instagram > youtube

  3. Likes Uwe liked this post
  4. #13
    Ross-Tech Employee
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Lansdale, PA
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by liquidforce View Post
    ok, I select the module and go to Functions -> i cloud functions and then register. I am getting a little circle but its not getting me into registration mode...
    That happens with the VCDS-Mobile viewer app on IOS. Use safari instead.

  5. #14
    Verified VCDS User liquidforce's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Australia
    Posts
    12
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Santos View Post
    That happens with the VCDS-Mobile viewer app on IOS. Use safari instead.
    This was Chrome,

    All working like a dream now, really happy, thank you for your help guys!

    Would be great if the database could be shared
    Martin Westwood > Performance Specialist
    Euro Car Upgrades > 07.5479.5555
    my email > facebook > twitter > instagram > youtube

  6. Likes Uwe, Dana liked this post
  7. #15
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    USA
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    I am having the same issue as the initial poster. When I try to update my hex net after the configure it, it also times out. When I configure the Hex-net, the IP address i get is 192.168.0.5, but the IP address of my computer is 192.168.0.1. I have tried to re-configure the hex-net wifi connection multiple times, but can't get it to match my computer's IP which appears to be why the update times out. Any guidance on how to correct this?

  8. #16
    Verified VCDS User Zenerdiode's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Newcastle, England
    Posts
    944
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by wwnext23 View Post
    ...but can't get it to match my computer's IP which appears to be why the update times out. Any guidance on how to correct this?
    It shouldn't match your computer's IP. All devices on the same subnet need to have different IPs. You need to have the HEX-NET in infrastructure mode connected to your wifi router. It effectively is a little computer just like your laptop. This also gives it access to the outside wold and therefore the Ross-Tech servers. You then connect to the HEX-NET via your computer to search for updates. It then contacts the RT servers and downloads the updates.

    You may also connect the HEX-NET to a computer that has internet access via the USB cable and run the Java utility to update.

  9. Likes Uwe, Dana liked this post
  10. #17
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    USA
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Okay, so if the IP address isn't the issue, do you know why when I try to update the software it times out? I have the hex-net plugged into my computer using the USB. I configure the wifi and generate the IP address in Infrastructure mode. Then I put the IP address in my browser and and log in, and check for updates, but it keeps timing out on me and I can't get any further.

  11. #18
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,604
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Please do:

    [Options] -> [Self Test] -> [Advanced Network Test]

    And let us know the results.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  12. #19
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    USA
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    It won't finish the test. The Status reads "Pinging Server" and there are blue bars the light up in succession, but nothing more happens. I have tried this twice now and just let it run for over 20 minutes each time (the 2nd was probably closer to an hour) and it never gets past "pinging server."

  13. #20
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,604
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Well, if it can't talk to the server, it's hardly a surprise that it can't download an upgrade, right?

    So now the question is, what's keeping it from being able to talk to the server?

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •