Results 1 to 5 of 5

Thread: DQ500 “group uds requests”

  1. #1
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    DQ500 “group uds requests”

    When logging multiple channels and selecting “group uds requests” all except top channel is returning “not available”.
    From looking at can bus trace it seems tcu is only returning the first channel being requested. So it seems correct when vcds is saying “not available”.
    question is if maybe something in the request from vcds is not correct..?
    Anyone else had similar issues with group requests?

  2. #2
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    28,937
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Have you tried it on some other control modules?

    There is no guarantee that a particular control module will support grouped requests.

    -Uwe-

    PS: Moved to Product Support.
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  3. #3
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    TCU is the only module on this car where the option to group requests is displayed.
    (Its an old golf with DQ500 gearbox fitted)
    I will try and verify on other DQ500 car if grouped requests works there.

  4. #4
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    28,937
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Krikra View Post
    I will try and verify on other DQ500 car if grouped requests works there.
    You can certainly try that, but also try some other UDS modules in other cars.

    In addition, please post an auto-scan of this "old Golf" so we can see the other modules.

    -Uwe-
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  5. #5
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2020
    Location
    Denmark
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Tested on other DQ500 car and saw same issue.
    tested on other UDS module in other car and that works.
    So seems to be a limitation on DQ500 TCU module...
    Sure will send an auto scan

  6. Likes Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •