Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 61 to 70 of 76

Thread: VW Area view compatibility between different headunits

  1. #61
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    28,343
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by darkchina811 View Post
    must be the first white Tiguan I ever see. finally some taste in colors
    Here's ours:



    And an older picture of some other family members:



    "It's OK to own white cars".

    -Uwe-
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  2. Likes downtime, PetrolDave liked this post
  3. #62
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    ITALY
    Posts
    849
    Post Thanks / Like
    for the record, I love white cars. my Golf is not white because I didn't buy it new.
    my Golf left the factory with 18 ECUs. now she has 27. and counting

  4. Likes Uwe liked this post
  5. #63
    Verified VCDS User
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    195
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by downtime View Post
    It should. Diskoboy has installed area view to his Touran and for that area view was not available either. He used parts from Passat for that. So mixing parts from different models should be no issue.

    Coding the area view to show correct car type and getting right parameterization to the module is the trickiest part.
    I think the module was from Tiguan. At least the dataset in the module is from Tiguan. I’ve tested the mirrors from the Passat And the doesn’t fit Touran.

    It should work in Golf as well - just remember to code 5F to a ‘supported area view’ car otherwise the car shows a Golf with a blue text in front of it

  6. Likes downtime liked this post
  7. #64
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    ITALY
    Posts
    849
    Post Thanks / Like
    do you guys know if the Area View control module can be coded for front/rear cameras ONLY?

    I would really like a front camera but there are too many variables about fitting the side cameras into Golf's mirrors, and also I am not looking forward to remove door panels again and dismantle mirrors.

    I know some Audi cars that come with front/rear cameras have the same 4ch module as Audis with full Area View.

    I see in downtime's autoscan the 6C has no label, so maybe it's possible but we don't know how...
    my Golf left the factory with 18 ECUs. now she has 27. and counting

  8. #65
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,772
    Post Thanks / Like
    Yes it’s possible to code which cameras are connected. When you plug. Hex v2 it gives you the experimental coding option. With that you can see the explanations to the bits

  9. #66
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    ITALY
    Posts
    849
    Post Thanks / Like
    would you run a test for me? can you code out and disconnect side cameras to see how the system behaves?

    I hope I am not asking too much, I hope it doesn't take much time and most of all that it does not screw up your calibration.
    my Golf left the factory with 18 ECUs. now she has 27. and counting

  10. #67
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,772
    Post Thanks / Like
    No it doesn’t. I can do it. I know the answer already what happens without trying
    And my calibration is already screwed as I updated the module from index A to C. Need to do basic settings again.

    Anyway, so what happens if you don’t enable or disconnect any of the cameras :
    It will show picture from front camera and rear camera, and the side cameras will have an icon of camera with red line drawn across them.
    This same will happen if you disconnect the cameras physically.

  11. #68
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    ITALY
    Posts
    849
    Post Thanks / Like
    so basically I should be good

    if not again asking too much, can you take a picture of the screen with the side cameras disconnected?

    and thanks for confirming that module index can be updated

    also, what do I need for just front and rear calibration?
    my Golf left the factory with 18 ECUs. now she has 27. and counting

  12. #69
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,772
    Post Thanks / Like
    I’ll disable them from coding. I won’t disconnect them everything is now in place and getting the area view module is fiddly to take out from the box.

    Check this one, this person installed area view in phases :
    https://www.drive2.ru/l/547024628078346595/
    Last edited by downtime; 06-06-2020 at 02:00 PM.

  13. #70
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    ITALY
    Posts
    849
    Post Thanks / Like
    thanks. I just expect NOT to see the tiny "disconnected camera" icon if the camera is coded out :P

    I am also wondering if I can find part numbers for just the front and rear camera cables, it would be a waste to buy the whole harness.
    my Golf left the factory with 18 ECUs. now she has 27. and counting

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •