Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: I bought a touareg 4.2tdi riddled with fault codes

  1. #11
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Netherlands
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    another question, in adress 34 level control there are faults with very high milage reading and 50 years in the future, if I erase those they come back immediately. The air suspension seems to work fine. Any idea how to get rid of those?

  2. #12
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,849
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Joris View Post
    another question, in adress 34 level control there are faults with very high milage reading and 50 years in the future, if I erase those they come back immediately. The air suspension seems to work fine. Any idea how to get rid of those?
    The second one ("Missing Messages") is due to the ACC being off-line. I would assume this is also triggering the first one.

    -Uwe-
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  3. #13
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Netherlands
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    The second one ("Missing Messages") is due to the ACC being off-line. I would assume this is also triggering the first one.

    -Uwe-
    I tried to get ACC back online, no luck yet. Did get the parking assist fixed, including topview.
    Today I receive the goods to change de brake pads front and rear, so the parking brake error should be history too. Found a youtube video how to grind the pads in and recalibrate the airgap for het parking brake. Hopfully it works.

  4. #14
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2020
    Location
    Netherlands
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Made a log with various sensors, are de 02 sensor readings strange? Does not matter if the engine runs or not, unplugging them while running makes no difference at all.
    Code:
                    Address 01: Engine  (7P0 907 409 )
    
    12:24:23
      IDE00558   Voltage of oxygen sensor bank 1 sensor 1 (broadband sensor) 0.350 Lambda / 0.000 V 
      IDE03582   Temperature sensor for engine temperature management 24.7 C
      IDE04369   Exhaust temperature sensor 3: bank 2 48.6 C
      IDE04395   Exhaust temperature sensor 1: bank 2 105.9 C
      IDE04675   O2 sensor 1 bank 1: air flow volume 0.0 g
      IDE04824   O2 sensor 1 bank 2: air flow volume 3276.7 g

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •