Results 1 to 7 of 7

Thread: Audi a4 b7 wastegate help

  1. #1
    New User
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    USA
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Audi a4 b7 wastegate help

    Hi everyone I bought a project b7 2.0t with a broken timing belt, everything went well.now as I was inspecting the turbo before I install it . I applied pressure to the wastegate and the wastegate slowly creeps back.is it suppose to? Or is it suppose to hold? I used a hand held vacuum pump .I also made sure connections were tight . Ty so much and have a great day😊😊
    ​​​​​​​

  2. #2
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,785
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Moving to General VW/Audi Repair.

    -Uwe-
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  3. #3
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    The wastegate should have held the pressure in my opinion because the system dumps/vents that pressure back off via N75.

  4. Likes Uwe, Fredrick Awuor liked this post
  5. #4
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    202
    Post Thanks / Like
    Hi audi4ever,
    Are you sure your vacuum pump is ok and holding vacuum?
    Regards HMC

  6. Likes Dana, Uwe liked this post
  7. #5
    New User
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    USA
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    When I plug my vacuum with my finger it holds well,but also know, it's not vacuum I'm using it's pressure,anything I could do to test the pressure side of my vacuum?

  8. #6
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    202
    Post Thanks / Like
    You could connect it to a low pressure gauge and see what happens.
    Regards HMC

  9. #7
    New User
    Join Date
    Sep 2017
    Location
    USA
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Hi I used the same vacuum pump on my sons wastegate , his A5 , cuz he was doing a service on it and I just happen to be there .his wastegate did hold, unlike the one in my B7 2.0 T.so is my diaphram torn you think? I apply pressure to it, then it slowly retracts.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •