Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Problem with clutch a3 8p

  1. #11
    Verified VCDS User NZDubNurd's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    New Zealand
    Posts
    1,095
    Post Thanks / Like
    Is the over-centre spring still in position behind the clutch pedal too?

    It actually pushes the pedal DOWN when it's past a certain point, and only pushes it back UP, for the top part of it's travel.
    Allan
    The R32ran Thread
    How to post a full Auto-Scan
    "Duct tape can't fix stupid, but it can muffle the sound"

  2. Likes Stopro92 liked this post
  3. #12
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Poland
    Posts
    61
    Post Thanks / Like
    Yes, I compared the old clutch with the new one, both are the same, the pedal spring has also been changed. I think only the snake remains. Today, when I was riding, the pedal worked ok, but several times there was a problem with switching the gear, so maybe this hose is actually damaged.

  4. #13
    Professional User Jetta ,97's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Dallas (McKinney) ,TX ,USA
    Posts
    755
    Post Thanks / Like
    The Question is it is 5 or 6 speed?
    Is it clutch brand new good brand or used and if is 6 speed did you replace clutch bearing assembly ( this will be slave cylinder and bearing assembly)?
    Also when you aid clutch pump , do you mean Master cylinder ?
    Master Technician for German cars
    Immobilizer/ECU
    /Cluster Programing (Used or NEW)
    Mk6 COLOR cluster in Mk5 -CLIK
    email: marinmm2001@gmail.com , info@advancedcarelectronics.com
    https://www.advancedcarelectronics.com/

  5. Likes Jack@European_Parts, Stopro92 liked this post
  6. #14
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Poland
    Posts
    61
    Post Thanks / Like
    At the beginning I bought a new clutch Luk probably was defective, now I bought a second complete new Sachs clutch, when I installed the Sachs clutch the problem was slightly reduced, but not quite, now the pedal is fine, but from time to time I do not bounce. When stationary, sometimes I can not change to 1 gear or reverse, while gears easily enter while driving. I also replaced the clutch pedal pump (2x).

  7. #15
    NostraJackAss Jack@European_Parts's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    1001 State Route 17K Montgomery New York 12549
    Posts
    19,203
    Post Thanks / Like
    This is an indication of incorrect flywheel/plate offset or inadequate reach of Throw out fork.

    This is why you have to measure stuff and not blindly install anything anymore?

    The old days of trusting a brand is over!

    Is not all just re-boxed shit and thrown together from cheapest supplier to hit a price point & reality now?

    Marin makes a good point too, that's why I love emm, even if we disagree from time to time!
    European Parts Emporium/Performance / Immobilizer Solutions EPE
    Certified Master Trained NY/BAR/BAD 7076062/ASE/SAE/NASTF Legal Factory Authorized/Licensed GeKo/FaZit # 403738
    Specializing in Custom Services IE: "welding-fabrication" / EPA-SMOG Update or Pass-Thru-Programming / Data Transfer / Immobilizers & OEM Quality Parts
    Above Magic! No Written record, AUTO-SCAN or Appointment = NO HELP!
    www.FixMyEuro.com <<<<<CLICK HERE! or vwemporium@aol.com ( JPPSG & Unverified members need not PM me & Please don't email or call facility for free tech support...use the forum )
    Getting you CONTROL again of your property - TAKE IT! In Conjunction with.........

  8. Likes Stopro92 liked this post
  9. #16
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Poland
    Posts
    61
    Post Thanks / Like
    I measured both clutches from the original one and comes out the same, I will try to replace this hose as soon as possible, maybe it will help. I will let know after the exchange. Thanks all for help and suggestions.

  10. #17
    Professional User Jetta ,97's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Dallas (McKinney) ,TX ,USA
    Posts
    755
    Post Thanks / Like
    I still did not get all answers, Read my post again?
    Master Technician for German cars
    Immobilizer/ECU
    /Cluster Programing (Used or NEW)
    Mk6 COLOR cluster in Mk5 -CLIK
    email: marinmm2001@gmail.com , info@advancedcarelectronics.com
    https://www.advancedcarelectronics.com/

  11. Likes Jack@European_Parts liked this post
  12. #18
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2020
    Location
    Poland
    Posts
    61
    Post Thanks / Like
    I replaced this hose, the clutch finally returned to normal! Thanks all for help and all suggestions.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •