Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: 2012 S5 Back up camera module commun. error

  1. #11
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    USA
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    I made good progress tonite. Connection issue was 2 fold. The twisted pair Canbus is marked high and low and it matters. Directions did not specify. Second, the needed pins were occupied and the adjacent ones, 13 in this case, did not work. With the direction of Kufatec tech support, I tapped directly into the wires for terminal 14. Once I did this, the module was recognized and I could do the minor coding needed. Not nearly the mystery that I thought it would be. I think I have about $150.00 in materials to install OEM camera. And learned way more than I wanted about the underside of my dash.

  2. Likes Uwe liked this post
  3. #12
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    26,463
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Ed O S5 View Post
    The twisted pair Canbus is marked high and low and it matters.
    Uhm, yeah.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  4. Likes darkchina811 liked this post
  5. #13
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2019
    Location
    USA
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    As I said, directions were not clear. But, for $162.00 and some of my time, I have a factory back up cam. And learned a lot.

  6. Likes Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •