Page 2 of 9 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 81

Thread: Golf MK7 Gti DSG Japanese Import Help Needed !!

  1. #11
    Verified VCDS User
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    UK
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    When I had an import (JP to UK) in the past, I had to get an FM modulator.

    It basically shifted the frequencies... so 99.1 (Radio 1) was actually on 85.1 (or similar).

    Something like this:
    http://www.ebay.co.uk/itm/FM108-Japa...p2054897.l4275

  2. #12
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    UK
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    Thanks for the replies, going to try and get a second hand infotainment unit and take it from there, dont know why the seatbelt faults are there are 100% sure it has not been involved in any accidents !!

  3. #13
    Verified VCDS User GaryM's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    400
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by TD&MCK Car Sales View Post
    dont know why the seatbelt faults are there are 100% sure it has not been involved in any accidents !!
    The fault codes for the seat belt pretensioners are because they haven't been coded to the car. I can only guess that the original tensioners were replaced for some reason when the car was in Japan but were never coded to the car. As no warning lights appear in the instrument cluster, maybe whoever replaced them was unaware that they needed to be coded or maybe they knew but couldn't be bothered to get it sorted before the car was exported.

    This is one of the other threads detailing the same seat belt pretensioner fault...


    Unfortunately there is no resolution on that thread due to lack of a valid security code to enable the required recoding to be done using VCDS, but on another forum the same person resigned themself to the fact that it would need to be resolved by a dealer who had online access to the required security codes (which would be done using their dealer VAS system)...


    So maybe you are going to have to end up taking the car to a dealer unless RT are able to find out what the security code needed actually is so you can try and do it yourself using VCDS. It might be worth you posting a new thread in the Car Repair Support section of the forum relating to this specific individual problem and hopefully one of the RT guys will then pick it up from there.

  4. Likes Dana liked this post
  5. #14
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    UK
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    thanks for the reply gary
    sorry to mither you all again !! i have ben and purchased a second hand infotainment unit part number 5G0035020D from a VW breakers yard, i have plugged it into my car (glovebox) and the unit works other than it says component protection on the screen and i have no volume !! the sat-nav maps load and i can work everything through the screen as before but no volume and component protection on screen !! any help advise ?? i am going to post this on the forum as well to see..
    thank you again

    glenn

  6. #15
    VCDS Distributor AIB Wolfgang's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Germany
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    no volume and component protection on screen !!

    Hi Glenn,
    there for you have to go to the dealership. They only can eleminate this protection.
    -Wolfgang

    Drive more talk less

  7. Likes Uwe liked this post
  8. #16
    Verified VCDS User GaryM's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    400
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by TD&MCK Car Sales View Post
    the sat-nav maps load and i can work everything through the screen as before but no volume and component protection on screen !! any help advise ?? i am going to post this on the forum as well to see..
    At a guess, once you get the Component Protection is removed you will probably (hopefully) find that the volume then becomes controllable. I've read on some Audi forums that some controls don't seem to work when Component Protection is active. Unfortunately you won't know for sure until you get a dealer / VAG specialist to remove the Component Protection.

  9. Likes Uwe liked this post
  10. #17
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    UK
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by GaryM View Post
    At a guess, once you get the Component Protection is removed you will probably (hopefully) find that the volume then becomes controllable. I've read on some Audi forums that some controls don't seem to work when Component Protection is active. Unfortunately you won't know for sure until you get a dealer / VAG specialist to remove the Component Protection.

    Booked in Friday morning so fingers crossed!!

  11. Likes Uwe liked this post
  12. #18
    Verified VCDS User GaryM's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Oxford, UK
    Posts
    400
    Post Thanks / Like
    It's always good to have conclusion to a thread so please post back and let us know what the outcome is

  13. Likes Uwe liked this post
  14. #19
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,632
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by GaryM View Post
    This is one of the other threads detailing the same seat belt pretensioner fault...


    Unfortunately there is no resolution on that thread due to lack of a valid security code to enable the required recoding to be done using VCDS, but on another forum the same person resigned themself to the fact that it would need to be resolved by a dealer who had online access to the required security codes (which would be done using their dealer VAS system)...
    Hi guys. First of all, thanks for all of the helpful replies in this thread!

    Gary, we have another SA code to test in that 15-Airbag controller so I'll reply in that thread. Hopefully, the OP has an opportunity to test it before the trip to the dealer .. but if it fails to work I would have them match the new belts when sorting the CP problem.

  15. #20
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    UK
    Posts
    126
    Post Thanks / Like
    Hi again...
    Good news and bad news !!

    had the component protection removed and now have volume again !!
    everything else works as it should, all my FM radio stations and all in english including voice control...except...
    the navigation is not working ! i dont even get a compass in my clocks now !
    when i press nav on the disc pro it just says "the navigation data in the infotainment system are not valid, please check data" ??? any suggestions guys please ?

    also had the seatbelt faults cleared so no more warnings in

    the other thing is when i start the system it says GTD on the screen now and not GTI (as the infotainment system came from a gtd) ?? any ideas how to change this ?

    youve all been a great great help so far

    glenn

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •