Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 41 to 50 of 59

Thread: 2009 Passat ABS Coding for ACC Retrofit

  1. #41
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,523
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by raziel90 View Post
    Hi again,
    Does any one have the activation value for acc on the leavercentral? Maybe i wrote the wrong activation value or i messed up the deactivation of the regular ccs?
    Maybe your instrument cluster sw does not support ACC graphics? I had that issue with my Leon. ACC activated and braked fine but nothing was displayed on instrument cluster. Updating the complete instrument cluster to a newer one started showing the graphics as well.

  2. Likes Dana liked this post
  3. #42
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Dana View Post
    Please post the complete English Auto-Scan in the current condition.
    Hi
    You have my autoscan above in english.

    Kind regards
    Dean

  4. #43
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by downtime View Post
    Maybe your instrument cluster sw does not support ACC graphics? I had that issue with my Leon. ACC activated and braked fine but nothing was displayed on instrument cluster. Updating the complete instrument cluster to a newer one started showing the graphics as well.
    It should because i have the premium MFD

  5. #44
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,523
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by raziel90 View Post
    It should because i have the premium MFD
    That does not tell anything. Premium MFDs have different versions as well. I had also the best cluster in Leon but too old sw.

    Your problems sound missing cluster graphics. ACC engages and works but nothing visible on tacho.

  6. Likes PetrolDave liked this post
  7. #45
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by downtime View Post
    That does not tell anything. Premium MFDs have different versions as well. I had also the best cluster in Leon but too old sw.

    Your problems sound missing cluster graphics. ACC engages and works but nothing visible on tacho.
    I searched for my cluster in etka and it doesn't say anything about acc it only specified what fuel type as for all cluster int etka for pssat cc and CC. Mine cluster is for a passat cc 09 to 11 and was installed 2014.

  8. #46
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,523
    Post Thanks / Like
    Which ETKA? Real one or the free Russian one on the web?

    The latter is missing 50% of the information. Real ETKA has much better info related to PR codes and what type of car it is for.

  9. #47
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by downtime View Post
    Which ETKA? Real one or the free Russian one on the web?

    The latter is missing 50% of the information. Real ETKA has much better info related to PR codes and what type of car it is for.
    Real etka and even elsa. Bought a licenced version.

  10. #48
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,523
    Post Thanks / Like
    Have you checked the reference scans section of the forum? Look for a CC with ACC. What is the cluster hw and sw version on that?

    It could be that it’s a simple sw update to cluster.

    Or incorrect ACC module.

    I checked from ETKA and for CC the correct ACC module should be 3AA 907 567 (A) or 3C0 907 567 M. So could it be that 3C0 module you have is not fully compatible? Maybe your J module is flashable to M? So could be that your ACC module has too old software and it's not talking with the cluster correctly.
    Last edited by downtime; 12-09-2019 at 01:47 PM.

  11. #49
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Sweden
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by downtime View Post
    Have you checked the reference scans section of the forum? Look for a CC with ACC. What is the cluster hw and sw version on that?

    It could be that itís a simple sw update to cluster.

    Or incorrect ACC module.

    I checked from ETKA and for CC the correct ACC module should be 3AA 907 567 (A) or 3C0 907 567 M. So could it be that 3C0 module you have is not fully compatible? Maybe your J module is flashable to M? So could be that your ACC module has too old software and it's not talking with the cluster correctly.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Address 13: Auto Dist. Reg Labels: 3C0-907-567.clb
    Part No SW: 3C0 907 567 J HW: 3C0 907 567 G
    Component: AC201 RDW M 031 0232
    Revision: 00031000 Serial number: 00000000900473
    Coding: 0010100
    Shop #: WSC 05311 000 08193
    VCID: 325325B0AD48A7DF5F-8066


    Address 17: Instruments (J285) Labels:| 3C8-920-xxx-17.clb-SRI1
    Part No SW: 3C8 920 880 GX HW: 3C8 920 880 GX
    Component: KOMBI H03 0132
    Serial number: 00000000000000
    Coding: 140D00
    Shop #: WSC 80239 123 12345
    ASAM Dataset: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09 A04052
    ROD: EV_Kombi_UDS_VDD_RM09_004_VW32.rod
    VCID: 0827A758B354FD0FD1-805C

    Here is my cluster and radar information. How can i update the software? Should i use a 3c0 or 3aa radar with my cluster?

  12. #50
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    1,523
    Post Thanks / Like
    Read this one :

    https://forums.vwvortex.com/showthre...pgrade-options

    It at least for me it looks like the ACC module is not compatible. From G - M the units seem to be produced for both sides (DDP and BAP). If the module you have is for DDP display protocol, it would explain why the graphics are not visible on the cluster. M at least should be BAP compatible as ETKA also states it suitable for your car.

    Not 100% sure as I've not worked on that age Passat's. But seems to point to ACC module.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •