Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: Lane Assist Coding

  1. #11
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    More information it appears that the issues revolve around these two adaptations.

    ENG122227-ENG117506-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_Lane_Departure_Warning (to active)
    ENG122227-ENG117508-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_Lane_Departure_Warning_over_threshold _high (to active)

    If neither are activated I get both Lane Assist and Active Lane Assist menus in Grey - adding the others sometimes brings up Active Lane Assist but then I could end up with no menu at all. However sometimes the Lane Assist Icon flickers, and I even had a situation where the lane assist button toggles the vibration check box!

  2. #12
    Verified VCDS User hadez16's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany
    Posts
    619
    Post Thanks / Like
    Your maps were measurement maps, not adaptation.
    You have to hit the adaptation check box...

  3. #13
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    Sorry 5F was correct 8e below, hope it helps!

    Code:
    ;SW:4H0-907-107-H   HW:4H0-907-107 ---  Image Processing		
    ;Component:BV-SG         H33 0090	 Coding:044229040111	
    ;EV_BC7	1001	EV_BC7.rod
    ;Saturday	6	July
    ;VCDS Version: Release 19.6.1 (x64)  Data version: 20190529 DS308.0		
    ;VCID: 2C57C8CF47DCDF2F15-8078		
    		
    IDE00820-Activating and deactivating all development messages	0	1
    IDE01958-Steering wheel vibration factory setting	activated 	1
    IDE02005-EMC test mode	not activated 	1
    IDE03462-Menu for time of assisted steering	activated 	1
    IDE03463-Menu for steering wheel vibration	activated 	1
    IDE03465-Steering wheel vibration active	activated 	1
    IDE03466-Steering assistance active	not activated 	1
    IDE04160-Direct. stab. assist speed threshold during towing mode	325 km/h	2
    IDE04725-Intervention moment factory setting	Late 	1
    IDE04726-Intervention moment	Early 	1
    IDE04729-Direct. stab. assist.: acoustic warn when driving w/o hands	Gong 1 	1
    IDE04733-Road sign detection fusion mode	Road sign fusion 	1
    IDE04734-Display general maximum speed	Always 	1
    IDE04735-Display invalid commands	111	1
    IDE04736-Display end of speed limit symbol	1	1
    IDE04737-Display no passing allowed	activated 	1
    IDE04738-Predictive route data run time	0 ms	1
    IDE04815-Display valid additional signs	activated 	1
    IDE04816-Prioritize additional wetness signs	activated 	1
    IDE04817-Sort valid traffic signs	174 km/h	2
    IDE04841-Sorting alternatives	425 km/h	2
    IDE04908-Factory setting f activation stat of directional stab assist	On 	1
    IDE05984-Directional stabilization assist driver inact deactiv threshold	Late 	1
    IDE05985-Directional stab. assist.: intensity: steering wheel vibration	Strong 	1
    IDE05986-Directional stab. assist.: intensity: power steering support	Strong 	1
    IDE07596-Personalization of lane dept. warning Cl. 15 on	activated 	1
    IDE80006-Analysis 6	not activated 	1
    IDE80007-Analysis 7	not activated 	1
    IDE80010-Analysis 10	activated 	1
    IDE80015-MAS00138-Analysis 15-1	0	3
    IDE80015-MAS00139-Analysis 15-2	0	3
    IDE80015-MAS00140-Analysis 15-3	0	3
    IDE80015-MAS00141-Analysis 15-4	0	3
    IDE80016-MAS00138-Analysis 16-1	0	15
    IDE80016-MAS00139-Analysis 16-2	0	15
    IDE80016-MAS00140-Analysis 16-3	0	15
    IDE80016-MAS00141-Analysis 16-4	0	15
    IDE80016-MAS00142-Analysis 16-5	0	15
    IDE80016-MAS00143-Analysis 16-6	0	15
    IDE80016-MAS00144-Analysis 16-7	0	15
    IDE80016-MAS01338-Analysis 16-8	0	15
    IDE80016-MAS03035-Analysis 16-9	0	15
    IDE80016-MAS03036-Analysis 16-10	0	15
    IDE80016-MAS03037-Analysis 16-11	0	15
    IDE80016-MAS03038-Analysis 16-12	0	15
    		
    		
    Elapsed Time: 00:11
    Last edited by Uwe; 07-07-2019 at 01:43 PM. Reason: CODE tags

  4. #14
    Verified VCDS User hadez16's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany
    Posts
    619
    Post Thanks / Like
    IDE03466-Steering assistance active not activated
    What about activating this?

  5. Likes Uwe liked this post
  6. #15
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    Pressing the lane assist button enables this activation?

  7. #16
    Verified VCDS User hadez16's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany
    Posts
    619
    Post Thanks / Like
    I can't figure out what is wrong with your retrofit.
    Can you make a video of this phenomenon described?

  8. #17
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    Video links attached 1 shows turning on and off vibration using the lane assist button on the stalk. Note also the menu changes across all three from Audi Lane Assist to Active Lane Assist? Also shows flickering instrument indication with no button presses???

    https://www.dropbox.com/s/1jh2bp984m...t%201.mp4?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/lzv29pv9u8...t%202.mp4?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/gh1afy2mv7...t%203.mp4?dl=0

  9. #18
    Verified VCDS User hadez16's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Germany
    Posts
    619
    Post Thanks / Like
    I've never seen something like that.
    Are you able to COMPLETELY revert all changes made since you retrofitted the stalk?

  10. #19
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    I have a "friendly" dealer who is going to take a look on Sunday - there is suggestion of firmware issues on the 5F on early FL models. Odd the Traffic Sign Coded perfectly with menus no problem. Thanks for your help.

  11. #20
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    UK
    Posts
    29
    Post Thanks / Like
    Hello again, I think the issue is more than the 5F as I seem to have picked up the flickering issue described elsewhere. Can you (or anyone confirm) if they have done FL lane assist without side assist - I don't have any errors so I am thinking it is probably still adaptation. I have "unpicked" all the changes one by one and then reapplied and get the same issue. I am surprised the car "allows" it to work when the whole display is flickering.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •