Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 67

Thread: Cannot Auto Scan with HEX-NET, USB, and VCDS 19.6.0

  1. #21
    Administrator Andy's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Sector 7G
    Posts
    2,468
    Post Thanks / Like
    jagpurr,

    Please try a fresh download from our website:

    https://www.ross-tech.com/vcds/download/current.php

  2. #22
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    UK
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Andy

    OK will do,
    I assume you mean the software.
    The problem seemed to arrive with the firmware update but I may be wrong
    as I think I did both on the same day.
    Will let you know how I get on tomorrow.

    Cheers

  3. #23
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    23,795
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by jagpurr View Post
    I assume you mean the software.
    Yes, he does.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  4. #24
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2016
    Location
    UK
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    HI,

    Downloaded latest sftware version and installed,

    Carried out "port test " all ok

    Carried out 10 x autoscans 5 fail with attached message 5 seemed to work ok ? Randomly.

    Code:
    Friday,14,June,2019,11:33:34:52854
    VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 7 x64
    VCDS Version: 19.6.0.6 (x64)  HEX-V2 CB: 0.4505.4
    Data version: 20190529 DS308.0
    www.Ross-Tech.com
    
    
    VIN: WAUZZZ4M5GD022610   License Plate: 
    
    
    Chassis Type: 4M-AU73 (4M - Audi Q7 (2016 >))
    Scan: Auto-detect
    Please Wait... 75%
    VIN: WAUZZZ4M5GD022610   Mileage: 42988km-26711miles
    Function not supported by the gateway.
    End-----(Elapsed Time: 00:08, VBatt start/end: 12.3V/0.0V. VIgn 0.0V)------
    Any suggestions?

  5. Likes Andy liked this post
  6. #25
    Administrator Andy's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Sector 7G
    Posts
    2,468
    Post Thanks / Like
    Can you try testing with the engine running?

  7. #26
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    23,795
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by jagpurr View Post
    Any suggestions?
    Can we get detailed specs on your computer please? Make, model, CPU, RAM, version of Windows?

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  8. #27
    Verified VCDS User
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    UK
    Posts
    144
    Post Thanks / Like
    Uwe \ Andy

    This really seems to be a vcds software issue.

    I have 18.9 and 19.6.0.6 running side by side in different installation directories on the same pc.

    Using the same Hex-Net dongle.

    Ive had 2 x 2017 A4s in the garage today. Doing autoscans on 19.6.0.6 fail. Close it and open 18.9 and do the autoscan and it works fine. Repeatable everytime.

    Same pc (Windows 7 x86 with 4Gb ram, 250gb ssd).

    The issue is easily recreatable. Just launch 19.6.0.6 and the issues occur. Close it and open 18.9 and everything is fine.

    Andy

  9. Likes Uwe liked this post
  10. #28
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    23,795
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by andyhud View Post
    The issue is easily recreatable. Just launch 19.6.0.6 and the issues occur. Close it and open 18.9 and everything is fine.
    Interestingly enough, we have a 2017 A4 and haven't been able to re-create it on that, or any other car we've got, but we're in receipt of some debug files now that have useful clues.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  11. #29
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    23,795
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by andyhud View Post
    This really seems to be a vcds software issue.
    Try this one please:
    http://dltemp.ross-tech.com/VCDS/dow...-Installer.exe

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  12. Likes Eric liked this post
  13. #30
    Verified VCDS User
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    UK
    Posts
    144
    Post Thanks / Like
    Thanks Uwe.

    I'll try over the weekend.

    Odd that you haven't been able to recreate yet I know Jagpurr and he has Hexv2 with same issue and the original OP too of this thread.

    Surely cant be coincidence which all happened after 19.6 update.

    Will test 19.6.0.7 and report back.

    Thanks.

    Andy

  14. Likes Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •