Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Remote control door isn't working anymore

  1. #11
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,460
    Post Thanks / Like
    I agree Jack but that channel is on/activated in a lot of MQB/Mk7 based cars which function properly. I'm not entirely sure why those get past the PDI with Transport mode on, and I would turn it off if I had a remote problem, but I almost suspect that's normal.

    Jopie89, in addition to turning Transport mode off on the BCM, please make sure the CAN Gateway isn't in Transport Mode via the Applications screen as well:
    http://www.ross-tech.com/vcds/tour/a...ons_screen.php

    Using [De-Activate Transport Mode] will turn off Transport Mode in the 19-CAN Gateway. If it was off, you won't cause any harm but if it was on it may resolve your problem.

    P.S. I compared your scans (VCDS Versie: PRI 17.8.1.0 and VCDS Version: 18.9.1.0 (x64) and the only coding difference is in address 17. I highly doubt flipping 17 coding back to GB English is going to make difference but please try at some point.
    Last edited by Dana; 05-22-2019 at 04:23 PM.

  2. Likes Jack@European_Parts, Uwe, Jopie89 liked this post
  3. #12
    NostraJackAss Jack@European_Parts's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    1001 State Route 17K Montgomery New York 12549
    Posts
    15,412
    Post Thanks / Like
    What else is new or ON or OFF or hell not "ON" from the OEM when it should be?
    European Parts Emporium/Performance / Immobilizer Solutions EPE
    Certified Master Trained NY/BAR/BAD 7076062/ASE/SAE/NASTF Legal Factory Authorized/Licensed GeKo/FaZit # 403738
    Specializing in Custom Services IE: "welding-fabrication" / EPA-SMOG Update or Pass-Thru-Programming / Data Transfer / Immobilizers & OEM Quality Parts
    Above Magic! No Written record, AUTO-SCAN or Appointment = NO HELP!
    www.FixMyEuro.com <<<<<CLICK HERE! or vwemporium@aol.com ( JPPSG & Unverified members need not PM me & Please don't email or call facility for free tech support...use the forum )
    Getting you CONTROL again of your property - TAKE IT! In Conjunction with.........

  4. Likes Uwe, Dana liked this post
  5. #13
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2019
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Hi guys, still a very big thank you for your time and help. I de activated transportation mode in applications and did check it i adaption. It is off now. But still not solving my problem.. Is there anything else I can check? Sorry for asking so much (and maybe stupid) questions. But again, thanks for your support and help :-)

  6. Likes Dana liked this post
  7. #14
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,460
    Post Thanks / Like
    Sorry for the delay, I was off on an extended holiday weekend, but I don't really have any additional suggestions.

    Because the remotes can be used to comfort open/close the windows I wouldn't suspect faulty remotes or a remote to BCM matching problem. You already ruled out Transport Mode in 19 and Factory Mode in 09.

    I have experienced inoperative remotes in Mk6 (PQ35 based) vehicles due to incorrect address 16 coding .. but the car in question doesn't even use that address so it couldn't apply. I almost wonder if a battery disconnect might be worth a shot?

  8. Likes Jack@European_Parts, Uwe, Jopie89 liked this post
  9. #15
    NostraJackAss Jack@European_Parts's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    1001 State Route 17K Montgomery New York 12549
    Posts
    15,412
    Post Thanks / Like
    Coding: 0010184042530AF34F84400040270348100059025301000000 0000000000
    Coding: 0010184042530AF34F84400040270348100059025301000000 0000000000
    Coding: 030000046F0A56007100000000000001000101000000000000 0000000000
    Coding: 030000046F0A56007100000000000001000101000000000000 0000000000


    Have vehicle SVM'd at dealer and when corrected post the new auto-scan.
    Last edited by Jack@European_Parts; 05-29-2019 at 03:58 PM.
    European Parts Emporium/Performance / Immobilizer Solutions EPE
    Certified Master Trained NY/BAR/BAD 7076062/ASE/SAE/NASTF Legal Factory Authorized/Licensed GeKo/FaZit # 403738
    Specializing in Custom Services IE: "welding-fabrication" / EPA-SMOG Update or Pass-Thru-Programming / Data Transfer / Immobilizers & OEM Quality Parts
    Above Magic! No Written record, AUTO-SCAN or Appointment = NO HELP!
    www.FixMyEuro.com <<<<<CLICK HERE! or vwemporium@aol.com ( JPPSG & Unverified members need not PM me & Please don't email or call facility for free tech support...use the forum )
    Getting you CONTROL again of your property - TAKE IT! In Conjunction with.........

  10. Likes Jopie89 liked this post
  11. #16
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2019
    Location
    Netherlands
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Guys, thanks for all the info so far :-) I'm pretty sure the coding was okay and it worked before. The adaption channels are okay too as far as I can see and I think you guys didn't see anything that is not normal?
    Still a question because I'm doubting myself now. If the adaption chanels are okay, and the long coding is off. Does the long coding overrule that in some sort of way? So if the long coding says: No, we don't use remote control to unlock it, but everything else says I want to use it. Does it still not work?
    Maybe I have to search for an even older file or read out similar vehicle for the long coding of the components?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •