Page 3 of 12 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 112

Thread: Passat B8 early 2015, Retrofitting A5 front camera + DLA + Lane assist- Finished

  1. #21
    VCDS Distributor
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    World
    Posts
    589
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by symb View Post
    OR, some DIY solution including some 3d-printed bracket for
    the camera etc..
    these are only from upgrading from a 3AA to a 3Q0 camera

    Quote Originally Posted by symb View Post
    Official vw workshops/dealers might not want to get involved in these
    I retrofitted exactly the same camera as yours on my 2015 Alhambra but the SEAT dealer was not able to calibrate it since it was originally available only for later models of my car

  2. #22
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Tallinn, Estonia
    Posts
    427
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Detlef Trapp View Post
    I retrofitted exactly the same camera as yours on my 2015 Alhambra but the SEAT dealer was not able to calibrate it since it was originally available only for later models of my car
    I guess it depends on the dealer tech working on the car. It can be done at the dealer with ODIS in offline mode. At least thats how a local dealer tech managed to calibrate the B8 front camera I retrofitted for a client.

  3. #23
    Verified VCDS User golfi_vend's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Tartu, Estonia
    Posts
    1,988
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siLc View Post
    I guess it depends on the dealer tech working on the car. It can be done at the dealer with ODIS in offline mode. At least thats how a local dealer tech managed to calibrate the B8 front camera I retrofitted for a client.
    Manually select higher model year. With Latest odis it may be tricky as it tries yo do everything automatically, including identification. But if You're knowledgeble enough, You can work around this.

    Correct parameters are a must.
    I am a VW Freak - Le WV Freaks OR Come visit me at my work with ODIS concerns - FORSS ODIS GeKo/FaZit access for VW/AUDI/Škoda
    The world is my oyster...

  4. Likes darkchina811, symb liked this post
  5. #24
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Finland
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sam1754 View Post
    Wow!!! It's Christams! many thanks Symb!
    Just the thread I Wanted!
    But I bought a St TRopez trim
    Thanks man!

    Quote Originally Posted by sam1754 View Post
    Just three questions Symb:
    Did you have to unplug 12v battery before pluging all wires?
    How did you plug +12v on fuse table? In my KUFATEC notice it's just written "Now in the fuse box connect the wire in the SC32 (ignition plus), fig5. with a very little picture of an mk7 golf...
    On coupling point, is it hard to plug both sides of brown connector for ACC and camera wires? I don't see it on your excellent job?
    Answered your PM too but will reply here for the sake of the thread.
    I didn't unplug the battery on any phase of the job, I don't like the side effects of doing that. Probably not recommended but when everything done carefully, shouldn't be an issue. I just operated the wires one by one (like the GW wires and plug).

    I did my own add-a-fuse to the first 7.5A fuse of the row. The lower connector is the feeding line if I remember correctly.

    The kufatec terminals fit directly to the both sides of the brown connector. The particular cable set has the PIN information printed on the wires.

    I've intentionally left all the wiring details out of the thread since they can be found elsewhere, but I must admit the +12v details given make you scratch your head for a while, since passat has no free fuse slots on that parricular row.

  6. #25
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Finland
    Posts
    27
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by dark5had0w View Post
    I recently retrofitted Smart Light Assist (SLA - Skoda's equivalent of DLA) to my mk3 MY17 Superb.
    Required:-
    - SLA xenon headlights
    - 4H0 light control modules
    - vcds coding to A5 module
    - vcds coding to 09 module
    - "afs_mdf" parameter file upload to my 4B module via odis. VCP couldn't write to the 4B module.

    As u said - without the parameter file, the fancy high beam masking doesn't work.

    I'm really happy, and even happier that my SLA/DLA activates at 40km/h or above, instead of the usual 65km/h or more.
    Nice to hear from your success!

    Are you sure you had the one little box tapped in VCP (Erase full memory) ?
    Sounds strange that it would be unable to upload the file, but anyhow .

  7. #26
    Verified VCDS User sam1754's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    France
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    I think this doc can help many people like me
    FUSE DIAGRAM
    https://www.dropbox.com/s/tgs856lfs2...e_Map.pdf?dl=0

  8. #27
    Verified VCDS User sam1754's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    France
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    I think I found ACC coupling point under bonnet as it was said above:
    https://www.noelshack.com/2019-37-4-...912-190621.jpg
    https://www.noelshack.com/2019-37-4-...912-190724.jpg

    Can someone confirm that?

  9. Likes symb liked this post
  10. #28
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Tallinn, Estonia
    Posts
    427
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by sam1754 View Post
    I think I found ACC coupling point under bonnet as it was said above:
    https://www.noelshack.com/2019-37-4-...912-190621.jpg
    https://www.noelshack.com/2019-37-4-...912-190724.jpg

    Can someone confirm that?
    Yes, this is correct.

  11. #29
    Verified VCDS User sam1754's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    France
    Posts
    91
    Post Thanks / Like
    I have now wires coming from the windscreen through the roof and dash board. T17 9 and 11 pin's and ground are connected. I'll connect t20 pin's to can gateway this weekend. I would lije to connect + to the sc36 or 37 fuse but I don't manage to reach the hole behind the fuse board. How did you do it?
    And please Symb, how did you pull out this evil's double clip on A column? I do as you said and it came, no problem... but now I want to replace the column...
    Many thanks for the answers.
    PS: I'll post some good photos to complete this great tutorial

  12. #30
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Tallinn, Estonia
    Posts
    427
    Post Thanks / Like
    The upper A-pillar trim clip is a one-time use part. Simply buy a new one from a dealer. Part number 3G0867280, ~1,8€ a piece.

  13. Likes Uwe liked this post

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •