Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 26

Thread: AUDI A1 8X Abs not coded fault

  1. #11
    Verified VCDS User iichel's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    The Hague, NL
    Posts
    1,543
    Post Thanks / Like
    First guess: 330448E9436E00BBCC2512E2C2D500890D00

  2. Likes Uwe, Dana liked this post
  3. #12
    Verified VCDS User Pnr_coding's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    london
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Thank you iichel I will try this now

  4. #13
    Verified VCDS User Pnr_coding's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    london
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Unfortunately that didn't work but thanks iichel, is it something I'm doing wrong?

  5. #14
    Verified VCDS User Pnr_coding's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    london
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Sorry petrol Dave, I think this may be due to my voltage falling under the threshold, but the original fault was no coding, the long coding consisted of multiple zeros

  6. Likes Dana liked this post
  7. #15
    Verified VCDS User PetrolDave's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    South Molton, UK
    Posts
    2,336
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Pnr_coding View Post
    Sorry petrol Dave, I think this may be due to my voltage falling under the threshold, but the original fault was no coding, the long coding consisted of multiple zeros
    So please post an Auto-Scan showing the car in that state where all the modules can be communicated with

  8. Likes Jack@European_Parts, Uwe, Dana liked this post
  9. #16
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,632
    Post Thanks / Like
    Hi guys,

    There were 2 threads related to this car which are merged into one at this time. I have an e-mail from the OP in Support and I'll report back here if we have any coding suggestions.

  10. Likes Uwe liked this post
  11. #17
    Ross-Tech Employee Dana's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    3,632
    Post Thanks / Like
    Based on this random RHD UK market scan found online: https://www.audi-sport.net/xf/thread.../#post-1552614

    .. the PR-Codes (after I reconstructed that VIN based on ABS coding) are a near identical match to this car. The differences are insignificant; With / Without Connectivity package, Nav, Steering wheel Flappy paddles, etc. The Engine, Trans, Drive-side, Brakes, 7K0 TPMS and similar are identical.

    The ABS baseline coding breaks down as follows:

    Complete
    330448E9436D00B9CC2D12EAC2D600890D00
    Complete w/o VIN
    3300480043000000CC001200C20000890D00
    Shortened w/o VIN
    33484300CC12C200890D00

    Next, Slipping in VIN Bytes for the car in question (WAUZZZ8X6CB243319) results in:
    330448E9437100B5CC2812E3C2DA00890D00

    That's the same shortened coding as iichel's - but my VIN digits aren't the same as his. I'm not extremely confident when it comes to RoW 6R ESP8.2i front and I may be using the wrong VIN chart ... but Pnr_coding please see it my coding string is accepted at some point:

    330448E9437100B5CC2812E3C2DA00890D00

  12. Likes DrPeter, Uwe liked this post
  13. #18
    Verified VCDS User iichel's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    The Hague, NL
    Posts
    1,543
    Post Thanks / Like
    I sent you an email Dana on suppprt@

  14. Likes Dana liked this post
  15. #19
    Verified VCDS User Pnr_coding's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    london
    Posts
    21
    Post Thanks / Like
    Thank you so much dana, code 330448E9437100B5CC2812E3C2DA00890D00 worked, I still have the traction light on for some reason but the abs and tire light have gone, 2 down and one to go, also thanks to all other help it is really appreciated.

  16. Likes Uwe, Dana liked this post
  17. #20
    Verified VCDS User PetrolDave's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    South Molton, UK
    Posts
    2,336
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Pnr_coding View Post
    I still have the traction light on for some reason but the abs and tire light have gone, 2 down and one to go, also thanks to all other help it is really appreciated.
    If you could post an up-to-date Auto-Scan it would help us to help you ...

  18. Likes Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •