Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 24 of 24

Thread: Audi A3 8V facelift - AUTO HOLD retrofit

  1. #21
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Brazil
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    You may have to test the actual connections from the switch to the ABS module. I found the connector on the ABS module a little trickier than other connectors is the A3 8V as it has slots longer than usual for the contact terminals to be inserted. I remember having to use a metal pin to help me to insert the terminals so I could place them deep enough in the slots, so I guess you may have a faulty connection if they weren't correctly placed.
    I suggest you disconnect the ABS connector (don't forget to disconnect the battery first) and try to check if the wire from the switch is placed in the right slot slot and the terminal is correctly inserted. You might also try to test the electrical connection to the switch but in this case you would have to release the center console trim cover in order to gain access to the switch connector.

  2. #22
    Verified VCDS User
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Slovenia
    Posts
    127
    Post Thanks / Like
    Final update:
    it was HW issue, after sorting that out, the first coding set worked like a charm and the car has fully functional AUTO HOLD system. No error codes.

  3. Likes Uwe, downtime, Dana, Ronaldo liked this post
  4. #23
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2019
    Location
    Brazil
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by mtl View Post
    Final update:
    it was HW issue, after sorting that out, the first coding set worked like a charm and the car has fully functional AUTO HOLD system. No error codes.
    Good to hear that. Would you please detail a little more about the HW issue? It may be helpful for other retrofitters.

  5. Likes Dana, Uwe liked this post
  6. #24
    Verified VCDS User
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Slovenia
    Posts
    127
    Post Thanks / Like
    Sadly I do not have the details, because installation was not done by me.
    It was something related to the fuse...

  7. Likes Dana liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •