Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 40

Thread: VCDS Mobile on Android - missing labels for measuring blocks

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Poland
    Posts
    47
    Post Thanks / Like

    VCDS Mobile on Android - missing labels for measuring blocks

    Hi.

    I have VCDS mobile for Android from Google Play. Interface is HEX-NET bought from ADAKO Poland. In advanced measuring blocks and in adaptation I don't see any labels. This case is for all modules including engine. When using PC VCDS I see labels. HEX Net has updated firmware and VCDS mobile app says that is up to date.

  2. #2
    VCDS Distributor Mike@Gendan's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Swansea, UK
    Posts
    646
    Post Thanks / Like
    You'll probably need to post an auto scan (ideally one from VCDS desktop and one from VCDS-Mobile on the same vehicle) for Ross-Tech to be able to do anything
    Apparently I should put something witty or profound in here.....

  3. Likes Uwe, PetrolDave liked this post
  4. #3
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Poland
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    I would hear it from Ross-tech support. I can send or do auto-scan, but they are developers of this software so how to contact with support?

  5. #4
    Ross-Tech Employee
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Near Philadelphia, PA, USA
    Posts
    1,193
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    You post the suggested scans here in the forum. Need help? How to Post an Autoscan

    You can also email scans to Support@Ross-Tech.com however we prefer them to be posted to the forum.

    Please note, we the developers are active here as this is our forum.

  6. Likes Uwe liked this post
  7. #5
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Poland
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Hi. Thank you for response. As I remember I sent autoscan via email or web form, but I will post on forum both scans.

    So missing labels in VCDS Mobile Android is the 1 thing.
    Second - I can not find information about for which purpose is a feature "Feature Code Update tab.
    Third - VCDS PC hangs often on Windows 10, when I do 5F (Discover media radio unit) long coding and use soft restart check button.
    4th - I had a problem downloading ASAM update on VCDS Mobile at Androit smartphone. Network connection was 4G.
    5th - VCDS-Mobile Android - advanced measuring blocks (values) - If I select for engine blocks 15.1 .2 .3 .4 16.1 16.2 16.3 16.4 I empty records when more than 3 measures selected. On VCDS PC I see labels and values from my engine module.

  8. #6
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,743
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by cruzbdg View Post
    Second - I can not find information about for which purpose is a feature "Feature Code Update tab.
    Feature Codes are used to do things like upgrade VIN-limited licenses.
    In addition, you have the capability to switch your interface to the Beta channel for updates in that tab.

    Quote Originally Posted by cruzbdg View Post
    Third - VCDS PC hangs often on Windows 10, when I do 5F (Discover media radio unit) long coding and use soft restart check button.
    Interesting. We will try to reproduce that.

    Quote Originally Posted by cruzbdg View Post
    4th - I had a problem downloading ASAM update on VCDS Mobile at Androit smartphone. Network connection was 4G.
    Cellular data connections vary. If you have a problem with that, try it on WiFi, or try using VCIConfig to get the data.

    Quote Originally Posted by cruzbdg View Post
    5th - VCDS-Mobile Android - advanced measuring blocks (values) - If I select for engine blocks 15.1 .2 .3 .4 16.1 16.2 16.3 16.4 I empty records when more than 3 measures selected. On VCDS PC I see labels and values from my engine module.
    I don't understand what you're trying to tell us. Maybe you could clarify with some screen-shots?

    -Uwe-
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  9. #7
    Ross-Tech Employee
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    USA
    Posts
    915
    Post Thanks / Like
    Question: How can I use VCDS Mobile on Windows Phone 8.1?
    You just put the IP address of the interface into any web browser address bar. To find the IP address, you can plug in the usb and check the main page of VCIConfig, or you should also be able to find a list of tethered devices in the settings of your phone.

    * VCDS Config Editor - When update is finished/installed in Hex-Net, the label above progress bar on 100% shows previous string (unpacking data), not the last (Update completed).
    Do you have a screen shot? The utility will need to mount the HEX-NET to your computer at this point, you might have to click a prompt in windows asking what you want to do with the drive in order to get it to continue.

    000001 - ROD - Unknown faultcode
    000003 - ROD - Unknown faultcode
    000011 - ROD - Unknown faultcode
    001637 - ROD - Unknown faultcode
    This is because it is missing the ASAM data, you will need to get the update above to work to fix this.

  10. Likes Uwe liked this post
  11. #8
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Poland
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Shaun View Post
    You just put the IP address of the interface into any web browser address bar. To find the IP address, you can plug in the usb and check the main page of VCIConfig, or you should also be able to find a list of tethered devices in the settings of your phone.
    I did this: In home on laptop opened VCIConfig from PC VCDS. Smartphone Nokia Lumia enabled tethering. On wi-fi tab in VCIConfig connected to SSID from my Lumia. On smartphone I see counter for connected devices increased (On WP 8.1 no details of connected devices visible).Interface mode Infrastructure. In advanced window on wi-fi tab I see that Lumia is in profile list. On main screen in VCIConfig I see SSID:<my Lumia SSID>, mode infrastructure, IP adddress and security protocol used.
    I have set in PC VCDS connection via USB. I write about scenario, when I am at home and I would like to open VCDS Mobile without connection to car.

    Providing IP into web browser on Windows Phone gives me error.

    So maybe I should ask:
    *To see VCDS Mobile login page do I have to connect HEX-Net to car?

    Quote Originally Posted by Shaun View Post
    Do you have a screen shot? The utility will need to mount the HEX-NET to your computer at this point, you might have to click a prompt in windows asking what you want to do with the drive in order to get it to continue.
    I have connected HEX-NET to PC. Without it I wouldn't be able to update interface/firmware etc.
    It was late night when I was updating interface and I don't have screen. On update tab we have progress bar and on the right is a list which steps are written. One before last step visible on list is unpacking right?

    In short - I expect that label above progress bar control on form will contain the same string as is on right control (list with upgrade steps) when update is finished. Progress bar 100% doesn't have label string Update done/completed, finished as is on right list. I have installed the latest official PC VCDS release English language.

    Quote Originally Posted by Shaun View Post
    This is because it is missing the ASAM data, you will need to get the update above to work to fix this.
    I have updated interface, so I need to check now VCD Mobile again.

  12. #9
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,743
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by cruzbdg View Post
    So maybe I should ask:
    *To see VCDS Mobile login page do I have to connect HEX-Net to car?
    No. The HEX-NET just has to be powered up (USB power is fine), and the phone and the HEX-NET must be on the same network.

    Try connecting your computer to your phone's hotspot as well, then open a browser on your computer and put the HEX-NET's IP into the browser on your computer as a test.

    -Uwe-
    Lock-down of sick people: Quarantine
    Lock-down of healthy people: Tyranny

  13. #10
    Verified VCDS User
    Join Date
    Dec 2018
    Location
    Poland
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Laptop connected via wi-fi to Lumia Hotspot:
    Internet works.
    HEX-NET connected via USB cable to Laptop. In PC VCDS->Program Options Port USB selected.
    In VCDS Interface Config on 1st tab I see SSID of my Lumia hotspot. Mode Infrastructure. IP 192.168.137.XXX Security WPA/2 and MAC address. Wi-fi tab shows available networks on which is my Lumia Hotspot and this has blue colour label, so is connected to it.
    VINs stored: Unknown

    When i go to http://<ip>/ I se error message: Cannot connect to site. Error code: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND.

    At home I have router so 2nd test:
    Laptop and Hex-Net connected to home infrastrukture/router.
    IP: 192.168.1.X
    VINs Stored shows correct number.

    VCDS-Mobile opens.

    So I see a problem but I do not know if this is my WP 8.1 hotspot problem or some other problem. From Laptop I can use Internet without problem being connected to Lumia hotspot.

    New Question is: How to open VCDS-Mobile when Hex-net is in AP mode without VCDS-Mobile application installed. How to get address.
    Last edited by cruzbdg; 01-19-2019 at 03:39 PM.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •