Results 1 to 5 of 5

Thread: Audi A3 8P Red steering wheel light on

  1. #1
    New User
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Bosnia and Herzegovina
    Posts
    2
    Post Thanks / Like

    Unhappy Audi A3 8P Red steering wheel light on

    Hi! My Audi A3 recently got red steering wheel light. On friends VCDS code we got is about steering torque sensor impossible signal. When we clear errors it goes away and steering assist works. After few days it comes back on an steering assist is off, steering is heavy. All technicians are saying "replace a rack". On some video on youtube some guy was talking about aftermarket headunits creating new channel 37 on his car and red light was on. Is that possible or I have to replace steering rack.
    Ps. if is faulty sensor or harnes why is it working 5 days and then stops.
    Please help!

  2. Likes Fredrick Awuor liked this post
  3. #2
    VCDS Distributor Boki Ar's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Arandjelovac, Serbia
    Posts
    1,088
    Post Thanks / Like
    Post an Auto Scan, please.

  4. Likes Uwe liked this post
  5. #3
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    UK
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Without scan results help will be limited. Best to do an auto scan and post the results.

  6. Likes PetrolDave liked this post
  7. #4
    Verified VCDS User
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Kenya
    Posts
    181
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by AUdi338P View Post
    Hi! My Audi A3 recently got red steering wheel light. On friends VCDS code we got is about steering torque sensor impossible signal. When we clear errors it goes away and steering assist works. After few days it comes back on an steering assist is off, steering is heavy. All technicians are saying "replace a rack". On some video on youtube some guy was talking about aftermarket headunits creating new channel 37 on his car and red light was on. Is that possible or I have to replace steering rack.
    Ps. if is faulty sensor or harnes why is it working 5 days and then stops.
    Please help!
    I think replace rack.....same has happened to us here on numerous golf 5's......8P's cousin.....no amount of repair on it has been successful!

  8. #5
    New User
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Bosnia and Herzegovina
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    I got my starter motor rebuilt..cleared codes for steering torque sensor and terminal 50..now everyting is ok
    If steering works an red light comes on with three beeps..car voltage is problem..or maybe just in my case

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •