Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Using different tcm

  1. #1
    Pirate
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Kenya
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Using different tcm

    My transmission is 5hp(5speed) forward.im using an all wheel coded tcm.have received no fault codes both on tcm and ecm..
    My question is should i be worried doing so?

  2. #2
    Verified VCDS User hmeco_'s Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Denmark
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Try making a full Auto-Scan and post a unmodified version of it here. There can be more issues than to the eye.
    Best Regards
    Hamzalija "hMeco" Meco

    >>> HOW-TO-POST-AUTO-SCANS <<<<<

  3. #3
    Pirate
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Kenya
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    There is no error in both tcu and ecm..only error i have is abs module..right abs short to ground and plus..

    Tcm soft coding-00001-programmed for 4wheel
    Ecm soft coding-04051-programmed for for 2wheel
    Gearbox-is 2wheel

    The car moves with no issues.no limp mode.no error.my question is using the 4wheel 5speed tcm on a 2wheel 5speed gearbox..is it a problem i should worry?

    I tried coding the tcm to 00013..but it refused..how do i go about it?

  4. #4
    Verified VCDS User hmeco_'s Avatar
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Denmark
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by timmburu View Post

    only error i have is abs module..right abs short to ground and plus..
    show them in a full auto-scan, as full as it says, full non edited with header and the whole 9-yard like i said above, there can be more that meets the eye
    Last edited by hmeco_; 11-24-2018 at 11:01 AM.
    Best Regards
    Hamzalija "hMeco" Meco

    >>> HOW-TO-POST-AUTO-SCANS <<<<<

  5. Likes Uwe liked this post
  6. #5
    Pirate
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Kenya
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    I will do that on monday vehicle is in the garage but first i will post pics of the errors i had before i recoded ecm..pics are not that quality but you can make it out..

  7. #6
    Pirate
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Kenya
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    [IMG]E:\Timnew/20181110_135325[/IMG]

  8. #7
    Pirate
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Kenya
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    how do i post pics?

  9. #8
    Verified VCDS User PetrolDave's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    South Molton, UK
    Posts
    1,819
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by timmburu View Post
    how do i post pics?
    This site doesn't allow attaching images, so you upload the pics to a picture hosting service such as imgur, then link to them using the Insert Image tag.

  10. #9
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    22,189
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by timmburu View Post
    how do i post pics?
    https://forums.ross-tech.com/showthread.php?95

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  11. #10
    Pirate
    Join Date
    Nov 2018
    Location
    Kenya
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Code:
    Removed.  Data from a clone/pirate copy of VCDS is not welcome here.
    Last edited by Uwe; 11-27-2018 at 10:47 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •