Results 1 to 5 of 5

Thread: No spark on 3-rd cylinder

  1. #1
    New User
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Macedonia
    Posts
    9
    Post Thanks / Like

    No spark on 3-rd cylinder

    Hi need advice or help with no spark at all on 3rd-cylinder on polo 1.4 16v AFH engine. Alredy Cheked the cable with unimeter changed the rotor arm cleaned the contacts in the dizzy changed the spark plugs but yet no spark. What could tehnicly cause that and whats the best way to diagnose this.

    Thanks in advance

    Cheers!

  2. #2
    Verified VCDS User PetrolDave's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    South Molton, UK
    Posts
    1,384
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bane View Post
    Hi need advice or help with no spark at all on 3rd-cylinder on polo 1.4 16v AFH engine. Alredy Cheked the cable with unimeter changed the rotor arm cleaned the contacts in the dizzy changed the spark plugs but yet no spark. What could tehnicly cause that and whats the best way to diagnose this.
    Must be a pretty old polo to have a distributor?

    An Auto-Scan would be useful.

    Tried checking the continuity in the distributor cap?

  3. #3
    New User
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Macedonia
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    yes its 1996. Dont have diagnostics to scan with. How to check that ?

  4. #4
    Verified VCDS User PetrolDave's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    South Molton, UK
    Posts
    1,384
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by bane View Post
    yes its 1996. Dont have diagnostics to scan with. How to check that ?
    Not even a 2x2 connector which you could use with VCDS plus this adapter https://store.ross-tech.com/shop/af2x2/

  5. #5
    New User
    Join Date
    Sep 2018
    Location
    Macedonia
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    actualy in the service where i take it there was vcds and they diagnose faulty throttle body which i replaced it and the idle is ok. But they didnt see this thing with no spark in 3rd cyl. I discovered by myself with extra spark plug. Other weird thing i noticed is if card idles 20 min without being driven it shuts off and cant starti it within 20 min i suppose till cool off. This two problems now are my enigmatics

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •