Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: 2007 Audi S8 Trailer Module fitment

  1. #11
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    United Kingdom
    Posts
    154
    Post Thanks / Like
    The only thing I see is your trailer module is currently coded 0001001, try 0000001 because I think you don't have rear seat entertainment. This bit alters the behaviour of Terminal 30. Worth a try.
    Last edited by mattylondon; 10-23-2018 at 07:20 AM.

  2. Likes Uwe liked this post
  3. #12
    Verified VCDS User
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    New Zealand
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Ok, I had tried both, but didn't realise that they meant for the rear seat entertainment. The coding helper said something like MMI display active or not active, which I thought they were talking about the main MMI screen.
    Anyway, I was talking to a mate who is an auto electrician and he mentioned that it could just be the LED lights not activating the trailer module, even though the lights will work when doing output tests.
    So he gave me his trailer lights test rig to try (with normal bulbs)
    All works perfectly, so will be putting some resistors on the trailer in the next few days.
    Appreciate the help.

  4. Likes mattylondon liked this post
  5. #13
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    United Kingdom
    Posts
    154
    Post Thanks / Like
    Glad it all works. The trailer module does check the trailer lights function capability, so you would have though it would give a bulb error due to the LEDs. Now we all know it doesn't!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •