Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: HEX-NET Interface Not Found

  1. #11
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,810
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Hmm, I would expect VCDS to explicitly say something to the effect of, "That firmware is too old".

    -Uwe-

  2. #12
    Verified VCDS User kristokes's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Houston
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    So any suggestions on what I should do? I don't have access to the VCDS Cloud all the time, that's why I tried setting this up.
    -Stokes

    13 Audi S4 | APR Stage 2+ Ultracharger w/ AWE track exhaust
    16 Audi SQ5 | APR Stage 1 w/ AWE touring exhaust

    PREV: 01 Audi TT 1.8TQM APR Stage 2 | 07 Audi A4 2.0TQM Unitronic Stage 3 | 12 VW Golf R UM Stage 2+

  3. #13
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,810
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Nothing wrong with setting that up, but even if VCDS version 14.8.1 could talk to the interface, it would insist that you update the interface to current versions, so you might as well try that.

    -Uwe-

  4. Likes jakematic liked this post
  5. #14
    Verified VCDS User kristokes's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Houston
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    Ok, is there a walk-through on updating the interface?
    -Stokes

    13 Audi S4 | APR Stage 2+ Ultracharger w/ AWE track exhaust
    16 Audi SQ5 | APR Stage 1 w/ AWE touring exhaust

    PREV: 01 Audi TT 1.8TQM APR Stage 2 | 07 Audi A4 2.0TQM Unitronic Stage 3 | 12 VW Golf R UM Stage 2+

  6. #15
    FoRT jyoung8607's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,439
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    Hmm, I would expect VCDS to explicitly say something to the effect of, "That firmware is too old".
    I would have thought so too, but I've never tried to use things that far out of sync before.

    Not saying it's *THE* problem, just that it's *A* problem and needs to be worked through anyway.

    Jason

  7. #16
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,810
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by kristokes View Post
    Ok, is there a walk-through on updating the interface?
    Put it in infrastructure mode on a network where it has internet access. Point a browser at it, and in VCDS-Mobile, click [Options] -> [Check for Updates]. Lather, rinse, repeat until it's "Up to date".

    There next version of the "Configuration" utility will have the ability to do updates as well, but I don't have a firm date for that yet.

    -Uwe-

  8. Likes kristokes liked this post
  9. #17
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    27,810
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by jyoung8607 View Post
    I would have thought so too, but I've never tried to use things that far out of sync before.

    Not saying it's *THE* problem, just that it's *A* problem and needs to be worked through anyway.
    Agreed.

    -Uwe-

  10. #18
    FoRT jyoung8607's Avatar
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    2,439
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by kristokes View Post
    Ok, is there a walk-through on updating the interface?
    Go to this thread: http://forums.ross-tech.com/showthre...ductory-Videos

    Watch the intro video for Infrastructure mode. Then go to Options -> Check for Update. You'll need to do so a minimum of three times to catch all the updates. You may see an "upgrade failed" dialog pop up after some of them; it is a cosmetic bug and can safely be ignored. Keep doing it until hitting Check for Update reports you're up to date.

    Jason

  11. Likes Uwe, jakematic, kristokes liked this post
  12. #19
    Verified VCDS User kristokes's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Houston
    Posts
    14
    Post Thanks / Like
    After updating the firmware on the interface, everything worked again. Thanks for all your help, guys!
    -Stokes

    13 Audi S4 | APR Stage 2+ Ultracharger w/ AWE track exhaust
    16 Audi SQ5 | APR Stage 1 w/ AWE touring exhaust

    PREV: 01 Audi TT 1.8TQM APR Stage 2 | 07 Audi A4 2.0TQM Unitronic Stage 3 | 12 VW Golf R UM Stage 2+

  13. Likes jyoung8607, Santos, jakematic, Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •