Results 1 to 7 of 7

Thread: Bose sound parameters

  1. #1
    New User
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    UK
    Posts
    2
    Post Thanks / Like

    Bose sound parameters

    Hello, firstly thank you to Mike west at Gendan ltd for his referral to this forum.
    I am the owner of a 2012 Audi A7 3.0tdi sline.
    I have purchased a 2018 nav update from audiupdates.com
    I received a link on instructing me how to carry out the update using the SD cards supplied.
    https://drive.google.com/file/d/0B-h...QSzVmV3NR/view
    In the guide it notes that if Bose is fitted ( which it is) it will need the parameters reset after the firmware/maps have been updated.
    My question is , can Vcds perform this parameter reset?
    I own both my A7 and the wife’s A1 and looking into purchasing the 3 vin Vcds. However my knowledge of its potential is lacking just now.

    Thanks for any insight, Matt

  2. #2
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    830
    Post Thanks / Like
    If the unit needs re-parametrization then VCDS cannot do it. You need ODIS or Vag-Can Professional for it. Or take the car to the dealer for software update.

  3. #3
    Verified VCDS User golfi_vend's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Võru, Estonia
    Posts
    1,692
    Post Thanks / Like
    Just do the update and go to dealer afterwards.
    I am a VW Freak - Le WV Freaks OR Come visit me at my work with ODIS concerns - FORSS ODIS GeKo/FaZit access for VW/AUDI/Škoda
    The world is my oyster...

  4. #4
    New User
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    UK
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    That’s disappointing, I’ve heard the vcp is claimed to be better than Vcds, although it doesn’t work with Windows 10. Going to a dealer an option but concerned at the price they will charge.

  5. #5
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2017
    Location
    Finland
    Posts
    830
    Post Thanks / Like
    ^ Who says that? I have Win10 on my diagnosis laptop and VCP works just fine.

    And I wouldn't say that. VCDS is a very good tool for doing coding and adaptations and checking DTCs. But VCP is better for MQB platform cars in some cases. For example it has much better textual coding of some of the modules. And it can do parametrization and flashing of modules.
    But it also requires a LOT more studying how to do things because with VCP you can really mess your modules so badly that only way would be to replace them completely.

  6. #6
    Verified VCDS User golfi_vend's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Võru, Estonia
    Posts
    1,692
    Post Thanks / Like
    New VCDS interfaces also allow "Experimental coding" which is the same as VCP .txt coding from ASAM dataset.
    I am a VW Freak - Le WV Freaks OR Come visit me at my work with ODIS concerns - FORSS ODIS GeKo/FaZit access for VW/AUDI/Škoda
    The world is my oyster...

  7. Likes Uwe, downtime liked this post
  8. #7
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    UK
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    I have the same issues.
    It does offer the user defined update,( end pages) where you can update only the modules required, however like you, I would like to update the Bose for the supposed sound improvement.
    I do wonder just how much of a sound improvement it will be, so I think I will update the +unit minus the Bose.
    Perhaps a solution will come up in due course.

    Good luck.

    Andy

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •