Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 33

Thread: Firmware upgrade fail HEX-NET

  1. #11
    Verified VCDS User geektoe's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Hudson Valley NY
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Tried unplugging/plugging, got my green then red flashing led 1. Tried the update and it worked. Ran a quick ops check on the car and all is well. Thanks again everyone.

  2. Likes Uwe, Santos liked this post
  3. #12
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2014
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    2,552
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Shaun View Post
    Try this:
    1. With interface unplugged, hold down the red button.
    2. Plug in and power up over usb with button held, continue to hold button for at least 10 seconds, then let go
    3. Open VCIConfig and check for updates.

    Try to complete the update like that.
    Shaun: If it's not revealing trade-secrets, are you able to explain how/why this procedure works?

    Don
    VW Golf MkVII (103TSI) my13

  4. #13
    Verified VCDS User geektoe's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Hudson Valley NY
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    I'm curious as well. I had tried holding the button for 45 seconds (cpu reset) but it was only after his procedure and then a power cycle that my unit responded. I noticed it took a lot longer than the usual upgrade, as if it was being written from zero. Regardless she is working perfectly.

  5. #14
    Ross-Tech Employee
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Lansdale, PA
    Posts
    40
    Post Thanks / Like

  6. Likes Eric, Uwe, geektoe, PetrolDave liked this post
  7. #15
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2016
    Location
    New Zealand
    Posts
    43
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by geektoe View Post
    I get a blinking green on led 1, not turning to red but I get no rods found, timeout getting ds ver.
    I'm getting precisely the same issue. How did you resolve it - by holding down the button for >10 secs?

    I just keep getting 'get ver timeout' and 'get ds ver timeout', then 'no rods found' then after it says 'building SD update', then 'Error code -8, download failed', then 'timeout while waiting for server'.
    '.
    Last edited by mabnz; 09-26-2017 at 10:50 PM.

  8. #16
    Verified VCDS User geektoe's Avatar
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Hudson Valley NY
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    I held the button down for 45 plus a few seconds, unplugged it,
    powered it back up and then went to VCIConfig. Worked like a charm.

  9. Likes Uwe liked this post
  10. #17
    Verified VCDS User Patxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Spain
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by geektoe View Post
    I held the button down for 45 plus a few seconds, unplugged it,
    powered it back up and then went to VCIConfig. Worked like a charm.
    Does it mean you unplugged it while you were holding the button pressed or not? I did both ways and none of them worked.

    At the begining AP was shown but now it doesn't either work.

    In case I try to unplugged and reconect LED 1 starts blinking in red once again.

    Everything started when I tried to upgrade (USB Flashing update) after upgrading VCDS to v 18.2.

    Thank you all the staff in advance.

  11. #18
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    22,556
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by Patxi View Post
    Does it mean you unplugged it while you were holding the button pressed or not? I did both ways and none of them worked.

    At the begining AP was shown but now it doesn't either work.

    In case I try to unplugged and reconect LED 1 starts blinking in red once again.

    Everything started when I tried to upgrade (USB Flashing update) after upgrading VCDS to v 18.2.

    Thank you all the staff in advance.
    No, you hold the button down for 45 seconds while powered up, then release. You should get a confirmation beep. Leave it powered up for a while after that, then power-cycle.

    What does VCIConfig show?

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  12. #19
    Verified VCDS User Patxi's Avatar
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Spain
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    I'll rewrite my post...
    The only method to be able to connect via VCIConfig.exe is using Shaun's way posted before. While red blinking is totally impossible.
    Appart of that here you will found some of my faults attached:






    Last thing I've done is uninstall everything related to VCDS and reinstall just the final version (18.2)
    Now that I've posted my printscreens, is anyone here that could help me?
    Thanks in advance.
    Last edited by Patxi; 04-05-2018 at 11:07 AM. Reason: My own case

  13. Likes Detlef Trapp, Uwe liked this post
  14. #20
    VCDS Distributor
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    World
    Posts
    433
    Post Thanks / Like
    I suppose we have to replace his HEX-NET, right, Uwe?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •