Page 9 of 9 FirstFirst ... 789
Results 81 to 88 of 88

Thread: Central electric module 9 not responding 2014 GTI

  1. #81
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,591
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    What kind of aftermarket radio knows how to show anything in the MFI?

    This makes me wonder what kind of messages that radio is putting on your car's network. Have you tried pulling the radio to see if that mights solve any of your issues?

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  2. #82
    Verified VCDS User
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    USA
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    Unlike the other post everything on my car is working and I have a stock red 510. Yet I'm locked out of the module.

    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    What kind of aftermarket radio knows how to show anything in the MFI?

    This makes me wonder what kind of messages that radio is putting on your car's network. Have you tried pulling the radio to see if that mights solve any of your issues?

    -Uwe-
    Last edited by Uwe; 04-11-2015 at 06:14 PM. Reason: Fixed Quote tag

  3. #83
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    USA
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    What kind of aftermarket radio knows how to show anything in the MFI?

    This makes me wonder what kind of messages that radio is putting on your car's network. Have you tried pulling the radio to see if that mights solve any of your issues?

    -Uwe-
    Android S150 head unit. Tried disconnecting with no positive result.

  4. Likes Uwe liked this post
  5. #84
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,591
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    OK, still trying to find some sort of common thread here. W/o access to a car that exhibits these symptoms, I'm not sure what else we can do.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  6. #85
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    USA
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Anyone else pull the compass module to install aftermarket radio? Maybe I'll try plugging that back in just to see. Anyone with a functional 2012 GTI willing to post their 09 central electronics (and instruments too?) coding just for comparisons? I'm still convinced i F'd up something in instruments or somewhere else that is keeping me out. This is just too rare.

  7. #86
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    USA
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Found a decent price on a replacement CECM, any trick to coding it? I can access my coding even though I am locked out of the module. Autoscan has it.

  8. #87
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    24,591
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    There's a Replacement procedure here:
    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...le#Replacement

    I *think* it applies to your car, but I don't recall that you ever posted an Auto-Scan, so I can't be certain.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  9. Likes Dana liked this post
  10. #88
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    USA
    Posts
    11
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    There's a Replacement procedure here:
    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...le#Replacement

    I *think* it applies to your car, but I don't recall that you ever posted an Auto-Scan, so I can't be certain.

    -Uwe-
    Makes me wonder if I'm stuck in factory mode for some odd reason. Will check and then go for a new CECM after.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •