Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 36

Thread: Stage 2 Tune made my GTI 1.8T go bonkers! Please help

  1. #11
    New User 30secondgti's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, B.C
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Hey Jack,

    Did you see my pictures, did they post properly?

  2. #12
    NostraJackAss Jack@European_Parts's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    1001 State Route 17K Montgomery New York 12549
    Posts
    15,679
    Post Thanks / Like
    Yes nice clean bay.

    I un-approve of your type hose clamps.....yuke! RULE! Only use Zebra/Norma screw type or crimp type for 360 degree clamp force!

    Okay that diverter you have is the spring maybe set to stiff? Please verify.

    Sorry had to find another ZPM to get back here to establish a wormhole.

  3. Likes jakematic liked this post
  4. #13
    New User 30secondgti's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, B.C
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Where yah been?? usually its me that is MIA!

    Thanks, it came that way from previous owner. I've also used some meguiar's shine on various parts of the bay.

    Type hose clamps or tight hose clamps?

    The clamps came that way too, I haven't changed or added any. Aren't the ones currently installed stock? What's wrong with them, why would changing them be better? (i'm assuming these ones are too tight)?

    Diverter Valve came that way with the car... Another thing on the list to check (DV spring) when my mechanic is back from holidays (end of August)

    I also REALLY WANTED to Stress This: Our Tuner, My Landlord and myself all feel that the car is running rich. when the car idles on the driveway the exhaust is very strong. I can also smell it while the car is parked in the garage (not running). I suppose that could MEAN A NUMBER OF THINGS. Bad MAF or OXS are probably a cheap place to start? Interestingly enough, the car doesn't throw any faulty codes with a stock flash (like I've previously mentioned). Is this the case sometimes...running rich doesn't prompt any DTC's?

    Encounter any Goa'uld or Borg along the way?
    Last edited by 30secondgti; 08-08-2014 at 02:38 AM.

  5. #14
    NostraJackAss Jack@European_Parts's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    1001 State Route 17K Montgomery New York 12549
    Posts
    15,679
    Post Thanks / Like
    TYPE!
    Nope not stock.
    These type clamps you have, cause leaks by ripping boots and don't seal 360 degree of clamp force.

    Na saw a Wrathe hive ship, however, it was sleeping.......I am more concerned about Replicators recently crossing the Southern boarder of the USA here on Earth.

    I would take a good look at the injectors being correct part # and that the fuel PSI/regulator is not set to high.

  6. Likes jakematic liked this post
  7. #15
    New User 30secondgti's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, B.C
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Well this is startling news I must say. I wonder why the previous owner put these no good clamps on...no wonder I could be running rich, perhaps a boost leak.

    Haha no comment on the Replicators..up here in Canada; we're far away from all the hype and logistics.

    I'm such a rookie. I have no idea where the fuel/ psi regulator is. I didn't even know that existed..

    Sounds like my list of things to do just became one item longer.

    Species 8472 has really been on my mind lately, run!

  8. #16
    Verified VCDS User
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    NC USA
    Posts
    812
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Jack@European_Parts View Post
    These type clamps you have, cause leaks by ripping boots and don't seal 360 degree of clamp force.

    Na saw a Wrathe hive ship, however, it was sleeping.......I am more concerned about Replicators recently crossing the Southern boarder of the USA here on Earth.
    Said clamps caused the leak in the power conduit - Jack knows of where he speaks, damn close call on the Hippaforalkus...

    I never let that junk on my ship. The Destiny is still on mission...


    2012 A8L 4.2 Oolong/Titanium. Premium, LED, Driver assist, Rear seat comfort, Dual pane, Alcantara, Panorama

  9. #17
    New User 30secondgti's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, B.C
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    What about that double ground on the battery? That really seems like over kill...

    Orion is really stepping up..?

  10. #18
    NostraJackAss Jack@European_Parts's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    1001 State Route 17K Montgomery New York 12549
    Posts
    15,679
    Post Thanks / Like
    Redundant rounds on hand or grounds are never a bad idea.
    In this thing a requirement, since history shows this to be a solution throughout VW-AUDI time travel.

    No matter what timeline I find myself in........... this problem never changes!

    Hey...........on another note I found the planet which manufactures the ZPM/DHD parts for the ancient races.

  11. Likes jakematic liked this post
  12. #19
    New User 30secondgti's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, B.C
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    I'll update after we do the aforementioned diagnostics and tests

  13. #20
    New User 30secondgti's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    Vancouver, B.C
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    So I just had a look under the hood since I had some free time today. Looks like some of the hose clamps are Eurojet...

    Car is revving all by itself, fluctuating from 1000 rpms to about 180. Have lost almost all of the gas predal/ throttle control.

    Ran yet another Auto-scan, and cleared all the DTC's, so the car is running semi normal (that is until I drive it around for a hour or two, all faults will come back)

    We're installing a new stock ECU tomorrow evening.

    Will update after its installed and adapted.

    For some personal info and if anyone is interested, here's the Auto-scan below that I did when the car lost almost complete throttle response with ghost revving.

    ABS fault code seems to be the new one (after things got worse and lost throttle response)

    interesting....

    Code:
    Wednesday,20,August,2014,17:42:31:50875
    VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator
    VCDS Version: 12.12.2.0 (x64)
    Data version: 20140212
    
    
    VIN: 9BWDE21J7240xxxxx    
    Mileage: 145080km-90148mi   
    
    
    --------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------
    
    
    Chassis Type: 1J (1J - VW Golf/Bora IV (1998 > 2006))
    Scan: 01 02 03 08 15 16 17 19 22 29 35 36 37 39 46 47 55 56 57 75
              76
     
    VIN: 9BWDE21J7240xxxxx   Mileage: 145080km/90148miles
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 01: Engine        Labels: 06A-906-032-AWP.lbl
       Part No: 06A 906 032 HS
       Component: 1.8L R4/5VT     G   0008  
       Coding: 07500
       Shop #: WSC 00000  
       VCID: 76EDE6CC520186AEB1B-513C
       3VWSE69M62M193142     VWZ7Z0B4932131
    
    2 Faults Found:
    17972 - Throttle Actuator (J338) 
                P1564 - 35-10 - Under-Voltage during Basic Setting - Intermittent
    17579 - Angle Sensor 2 for Throttle Actuator (G188) Implausible Signal 
                P1171 - 35-10 -  - Intermittent
    Readiness: 0010 1001
    
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 03: ABS Brakes        Labels: 1C0-907-37x-ASR.lbl
       Part No: 1C0 907 379 K
       Component: ASR FRONT MK60      0103  
       Coding: 0021505
       Shop #: WSC 00000 785 00200
       VCID: 32651ADCAEE9DA8E5D3-513C
    
    1 Fault Found:
    01314 - Engine Control Module 
                013 - Check DTC Memory - Intermittent
    
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 15: Airbags        Labels: 6Q0-909-605-VW5.lbl
       Part No: 1C0 909 605 A
       Component: 1M AIRBAG VW51 02   0004  
       Coding: 12621
       Shop #: WSC 00000  
       VCID: 2245EA9CAE094A0EAD3-5120
    
    1 Fault Found:
    00591 - Seat Belt Switch; Driver (E24) 
                32-10 - Resistance Too High - Intermittent
    
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 17: Instruments        Labels: 1J0-920-xx5-17.lbl
       Part No: 1J0 920 806 J
       Component: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V07  
       Coding: 07332
       Shop #: WSC 00000  
       VCID: 2E5D0EACEAD1FE6E39B-5120
       9BWDE21J7240xxxxx     VWZ7Z0B5281213
    
    1 Fault Found:
    01177 - Engine Control Unit 
                64-10 - Not Currently Testable - Intermittent
    
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 19: CAN Gateway        Labels: 6N0-909-901-19.lbl
       Part No: 6N0 909 901 
       Component: Gateway K<->CAN    0001  
       Coding: 00006
       Shop #: WSC 00000  
       VCID: F0E150D4B065289EEB7-5102
    
    No fault code found.
    
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 46: Central Conv.        Labels: 1C0-959-799.lbl
       Part No: 1C0 959 799 C
       Component: 1J Komfortgerát HLO 0003  
       Coding: 00064
       Shop #: WSC 00000  
       VCID: 37732BC8158B3FA66AD-4B00
    
       Subsystem 1 - Part No: 1C1959801A
       Component: 1J Tőrsteuer.FS KLO 0002  
    
       Subsystem 2 - Part No: 1C1959802A
       Component: 1J Tőrsteuer.BF KLO 0002  
    
    No fault code found.
    
    -------------------------------------------------------------------------------
    Address 56: Radio        Labels: 3B7-035-1xx-56.lbl
       Part No: 3B7 035 180 E
       Component:    Radio ZSW        0010  
       Coding: 00031
       Shop #: WSC 00000  
       VCID: 2245EA9CAE094A0EAD3-5120
    
    No fault code found.
    
    End   ---------------------------------------------------------------------
    Last edited by Uwe; 08-20-2014 at 08:35 PM. Reason: Wrapped CODE tags around Auto-Scan

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •