Infrastructure mode

   #21  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
This is what I found:

Information

1. Device Information
1.1 Product Name : Thomson Gateway
1.2 Software Version : nil
1.3 Device Name : TG789vn
1.4 Serial Number : Hover to view ***********
1.5 DSL Firmware Version : A2pv6bCT004c.d23k
1.6 System Uptime : 0 days 0 hours 19 mins 3 secs
1.7 Current Date/Time : 02/07/2014 22:54:37

2. ADSL Information
2.1 DSL Status : Up
2.2 Uptime : 0 days 0 hours 17 mins 27 secs
2.3 Type : ADSL2+ Annex A
2.4 Line Rate (Up / Down) : 1202 Kbps / 19271 Kbps
2.5 Noise Margin (Up / Down) : 10 dB / 8.1 dB
2.6 Attenuation (Up / Down) : 8.5 dB / 14 dB
2.7 Power (Up / Down) : 12.1 dBm / 18.1 dBm
Show details...

3. Internet Information
3.1 Interface Name : Internet
3.2 Connection Status : Connected
3.3 IP Address : xx.xx.xxx.xx

4. Wired Local Information
4.1 Local IP Address : xxx.xxx.x.x
4.2 Local Subnet Mask : 255.255.255.0
4.3 Ethernet Port 1 : Not connected
4.4 Ethernet Port 2 : Not connected
4.5 Ethernet Port 3 : Not connected
4.6 Ethernet Port 4 : Not connected

5. Telephony
5.1 State : Enabled
5.1 IP Address : xx.xxx.xxx.xxx
5.2 Registered : registered
5.3 Phone number : +xxxxxx

6. Wireless Information
6.1 Wireless Network Name (SSID): TeliaGatewayxx-xx-xx-xx-xx-xx
6.2 State : Enabled
6.3 Interop : 802.11b/g/n
6.4 Security Mode : WPA+WPA2
6.5 WPA Key : Hover to view **********

7. Useful Links
7.2 Restart
7.3 Reset to Factory Defaults
 
   #22  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
What I haven't tried is the config utility on another computer, if that is a possible cause.
 
   #23  

Santos

Administrator
Staff member
Joined
Jan 29, 2014
Messages
238
Reaction score
2,773
Location
Lansdale, PA, USA
Try changing the security type to either WPA or WPA2. I ran into an issue a while back with a WPA/WPA2 hyrid type of security.
 
   #24  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
Santos, I think I love you, it worked. :-) Thank you very much. It's updating at the moment, all seems to work, well, it wants me to connect to a car and vcds cloud, but other than that all looks ok now.


When this is all done, can I change back the router again? How does this change affect the router security?

PS. Maybe the utility needs an functionality update? :-) DS.
 
   #25  

Santos

Administrator
Staff member
Joined
Jan 29, 2014
Messages
238
Reaction score
2,773
Location
Lansdale, PA, USA
The hybrid WPA+WPA2 isnt really needed these days. In the past, some devices did not support WPA2. I would suggest, leaving it WPA2 for a few days and see how your other wifi devices respond.
 
   #26  

jyoung8607

FoRT
Verified
Joined
Feb 25, 2014
Messages
2,512
Reaction score
4,092
Location
Cincinnati, OH
VCDS Serial number
C?ID=25607
Try changing the security type to either WPA or WPA2. I ran into an issue a while back with a WPA/WPA2 hyrid type of security.
Interesting -- my home Internet provider's wireless router offered both and HEX-NET didn't have a problem with it. I know for a fact because when I switched to my new Aironet, I only turned up WPA2/AES and almost everything carried over without changes, except for one Windows 7 laptop which turned out to be set up for legacy WPA. I will add this to my experiment list when I get home.

Jason
 
   #27  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
I try to create a second user profile with Iphone internet sharing and get the same 0 0 0 0 . Is there a setting in Iphone to change?
 
   #28  

Santos

Administrator
Staff member
Joined
Jan 29, 2014
Messages
238
Reaction score
2,773
Location
Lansdale, PA, USA
I try to create a second user profile with Iphone internet sharing and get the same 0 0 0 0 . Is there a setting in Iphone to change?
Nothing special is needed. Are you using the standard IOS tether or Jailbreak tether(mywi, PdaNet, etc...)?
 
   #29  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
It's an Iphone 4 7.04 with Jailbreak. No extra apps or so. I have tried with cable, bluetooth and wifi. For other reasons I have decided to buy me a Galaxy S5, therefore I no more care about this Iphone problem. Any known problems with S5?
 
   #30  

jyoung8607

FoRT
Verified
Joined
Feb 25, 2014
Messages
2,512
Reaction score
4,092
Location
Cincinnati, OH
VCDS Serial number
C?ID=25607
It's an Iphone 4 7.04 with Jailbreak. No extra apps or so. I have tried with cable, bluetooth and wifi. For other reasons I have decided to buy me a Galaxy S5, therefore I no more care about this Iphone problem. Any known problems with S5?
I have a Galaxy S5 Active -- very close to the same thing -- and it works fine to my knowledge.

Jason
 
   #31  

solomon

Verified VCDS User
Verified
Joined
May 4, 2014
Messages
61
Reaction score
36
Location
CO, USA
VCDS Serial number
C?ID=610
I have tried with cable, bluetooth and wifi.
I'm curious how you connected HEX-NET to the iPhone with either "cable" or "bluetooth"?

I've connected mine quite happily (over WiFi of course) to an iPhone4S running 7.0.4 JB and stock connection sharing application with no issues. Do note that WiFi must be ON in order for the iPhone sharing to share over WiFi. If you turn sharing on via the Settings App it seems to prompt you to enable WiFi (when it's off) *BUT* if you enable sharing through CCControls or similar it does NOT. So you should enable sharing on the iPhone, confirm it's working with a PC or iPad or anything else and then see if HEX-NET connects.

Richard
 
  • Like
Reactions: Uwe
   #32  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
I'm curious how you connected HEX-NET to the iPhone with either "cable" or "bluetooth"?

I've connected mine quite happily (over WiFi of course) to an iPhone4S running 7.0.4 JB and stock connection sharing application with no issues. Do note that WiFi must be ON in order for the iPhone sharing to share over WiFi. If you turn sharing on via the Settings App it seems to prompt you to enable WiFi (when it's off) *BUT* if you enable sharing through CCControls or similar it does NOT. So you should enable sharing on the iPhone, confirm it's working with a PC or iPad or anything else and then see if HEX-NET connects.

Richard

I wasn't clear, but what I meant was the 3 different ways to share internet over Iphone, wifi, bluetooth or the usb cable. The laptop connects fine to this "Iphone network" in all 3 ways. The Hex-net config utility also finds this "Iphone network" and seems to accept it. But when I choose it the hexnet shows this 0 0 0 0 all the time, I never get 3 green LED's It works now thanks to Santos on the normal home network, but not on the Iphone. I can't find any thing to change more than switching sharing on or off.
 
   #33  

Santos

Administrator
Staff member
Joined
Jan 29, 2014
Messages
238
Reaction score
2,773
Location
Lansdale, PA, USA
What app were you using to create the network?
 
   #34  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
Standard Ios funcTion, no app.
 
   #35  

Santos

Administrator
Staff member
Joined
Jan 29, 2014
Messages
238
Reaction score
2,773
Location
Lansdale, PA, USA
weird, I used my HN for the better part of a year tethered with IOS. I have since moved to Android. I'll try with my Wife's iphone 5 tonight and see what i find.
 
   #36  

rucklet

Verified VCDS User
Verified
Joined
Mar 23, 2014
Messages
121
Reaction score
138
Location
Sweden
VCDS Serial number
C?ID=14863
I'm connected to the Iphone network in wifi mode right now replying to this. It's a bit slower but it works, that's all. No changes has been made to the laptop and I don't get any question when connecting. I took a film how do I post it?
 
Last edited:
   #38  

jakematic

Verified VCDS User
Verified
Joined
Feb 13, 2014
Messages
812
Reaction score
632
Location
NC USA
VCDS Serial number
C?ID=129085
One thing I might suggest is to try configuring the HN wifi via AP mode.

Press button on Hex-Net to switch to AP mode
Join HNX-XXXXXX with your computer
Connect via web browser to 192.168.0.1
Login to HEX-NET
Click [Options]
Click [Network Options]

At this screen delete your iPhone network by clicking on it (it will turn blue) and clicking [Delete profile]
You should end up only with your home network and HNX-XXXXXX in the list; the rest should say "Not Configured"



Click on a profile that says "Not Configured"
Click on [Advanced profile config]

At this screen, fill in your information making sure to use the ' instead of the ` or " and click [Submit]



Then click on the profile, and click [Set as active profile]

Wait for the mode to change, observe the lights and see if it connects to you iPhone.
 
Top