Mk3 Vr6 throttle body adaption error, fluctuating idle

   #1  

Vdublover

Verified VCDS User
Verified
Joined
Sep 10, 2015
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
VCDS Serial number
C?ID=74855
Hey all, My first post here. My AAA vr6 has been acting up lately. Idle fluctuates about 50-100 rpm when engine reaches operating temp. Idle is steady when cold. I cleaned the T.B and attempted to run the adaption. Adaption gives me an error in the third or forth block. Batt voltage is above 11.5, temp between 5-95c and engine is off. I hear a single click from the T.B when attempting the adaption. I sent the T.B to BBA reman and it was tested with no fault found. I get T.P 1 at 4.4v and T.P 2 at 3.7v. Any ideas?
 
   #2  

Vdublover

Verified VCDS User
Verified
Joined
Sep 10, 2015
Messages
3
Reaction score
0
Location
USA
VCDS Serial number
C?ID=74855
Oh yeah no fault codes logged
 
   #3  

Keithuk

Verified VCDS User
Verified
Joined
Apr 18, 2014
Messages
679
Reaction score
216
Location
Stoke on Trent, England
VCDS Serial number
C?ID=122432
Welcome to the forum.

You always post a full AutoScan of the vehicle in question whether there are fault codes or not as there is more useful info in there. How to post an Auto-Scan
 
   #4  

Jack@European_Parts

Gone But Not Forgotten
Professional VCDS User
Joined
Jan 29, 2014
Messages
21,923
Reaction score
9,284
Location
Montgomery, NY, USA
VCDS Serial number
C?ID=57337
Yup .......insufficient voltage and dirty TV in reverse direction.

Lubricate and massage reverse direction of stepper or you have a faulty ECU.
 
Top