Results 1 to 5 of 5

Thread: EuroVan/T4 Climatronic Communication Errors

  1. #1
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2018
    Location
    Stamford, CT
    Posts
    2
    Post Thanks / Like

    EuroVan/T4 Climatronic Communication Errors

    Hi all,

    I have a 2002 EuroVan that was previously VR6 powered, but is now fitted with a 1Z TDI out of a 1997 Passat. I haven't had any issues communicating with modules such as the Engine, ABS, Radio, but the connection with Climatronic seems to cut in and out while viewing Measuring Blocks. I can read faults without issue, but the blocks will cut in and out every couple of seconds, and the values will jump around. Not very helpful when diagnosing issues.

    This seems to be more of a signal interference issue rather than a physical K-line connection fault. Anyone have any ideas? It was working fine with the VR6/automatic.

    Thanks!

  2. #2
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    17,650
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    I would try disconnecting some of the other things that are also on the K-line to see if that helps. The ABS is a prime candidate, but in a case like this, with an ECU that really doesn't belong in this vehicle, I'd try that too.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

  3. #3
    Verified VCDS User
    Join Date
    May 2018
    Location
    Stamford, CT
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Thanks Uwe. I'll give it a try.

    I still need to dump the immobilizer, probably recode the ABS, and fix a myriad of other issues related to the VSS signal not getting to where it needs to go.

    I wish I could recode the ECU to send the correct speed signal.

    Thanks again!

  4. #4
    Verified VCDS User
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Europe
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Hello, from year 2000 , in Europe many T4 vans did also have can bus wiring. I don't know if it's in your car. Check wiring diagram if maybe your climate communicates on this can bus and maybe damaged somewhere in wiring loom.

    Best regards

    John

  5. #5
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    17,650
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    MY 2002 T4 definitely has CAN bus wiring between modules.

    -Uwe-
    The engineering problems are likely insurmountable. It would be like proposing to land a rocket booster section on a barge floating in the middle of the ocean.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •