Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 44

Thread: start up trouble

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    USA
    Posts
    23
    Post Thanks / Like

    start up trouble

    so my HEX NET recognizes my VIN and all that good stuff, but i can't seem to actually do anything due to "Warning - can't check ASAM data in AP mode. unable to reach server"

    this pops up everytime i select a control module. i also cannot connect to VCDS Cloud, even though i seem to have a solid connection to the network marked with the HEX NET serial #.

    can someone "explain it to me like i'm a 3 year-old," to quote Denzel Washington?

  2. #2
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    15,304
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Correct, it cannot connect to the Cloud Server if it's in AP mode.

    Have you watched the videos here and here?

    -Uwe-
    Ceterum censeo, delenda est Daesh.

  3. #3
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    USA
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    i did, actually. it would be nice if in the "getting started" video it would show for Mac users where to go after "Downloads" on Ross-Tech site. all the video says is "go download it" - not exactly explicit.
    sorry to be pissy, but i'm spending way more time spinning wheels than i'd like. i've downloaded the 17.8 Universal Installer that the downloads page features... when i try to run it, Safari says "no application can open it." yes, i installed Java 8 on my Mac OS X El Capitan 10.11.6. do i try the Beta 17.10 version? where's the love for Mac losers like me?

    also tried toggling the HEX to Infra mode as the video suggests, but no dice without the Config Utility i'm guessing? admittedly i'm no computer whiz, but i do know my ass from my elbow.;p

    love your avatar, btw!

    Quote Originally Posted by Uwe View Post
    Correct, it cannot connect to the Cloud Server if it's in AP mode.

    Have you watched the videos here and here?

    -Uwe-

  4. #4
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    15,304
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    The Mac version of old Java Config Utility is here, but it isn't being maintained anymore, and the a Mac version of the new (native, not Java) Config Utility isn't available yet, sorry.

    If all else fails, I would suggest borrowing a PC long enough to get things configured (and to get yourself registered).

    -Uwe-
    Last edited by Uwe; 10-29-2017 at 09:56 AM.
    Ceterum censeo, delenda est Daesh.

  5. #5
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    USA
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    hmmm, so i must've missed the fine print that said this isn't really platform independent. did i just spend almost $500 dollars on a tool that can't actually do what it is marketed to do on iPhones/iPads?

    1.9 Will there be a version for iPhone/iPad, Android, Blackberry, or Windows Phone?
    We have no plans to make a native "Application" for any of these platforms. Instead, we are have created a platform-indendent version of VCDS called "VCDS-Mobile". It can be used on modern versions of any of the above smart-phones and tablets.

    what am i missing here? i feel like i've done a decent bit of research on TDI Club and elsewhere, so this is pretty frustrating to be told i need to "borrow a PC" FFS. c'mon man, don't do me like that!

  6. #6
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    15,304
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    I said, "If all else fails". Did you try using the older Java Config Utility?

    There is a Mac version of the newer, native-code Utility coming at some point, I just can't tell you exactly when it will be ready.

    -Uwe-
    Ceterum censeo, delenda est Daesh.

  7. #7
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    USA
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    ok, so i am able to download the older Config Utility (V1.963). at first attempt, i connected to our home wifi network, but the middle light never turned green. i tried the toggle button to see if i could switch to Infra mode, then my Config Utility froze up.
    i'm following the video best i can, but once it shows how to on Windows i'm at a dead end. i can't seem to get to Infra mode, or Program Options as seen at 5:25 of the video.

    hopefully this is progress and someone with Mac experience can walk me through the setup... again, i'm using a MacBookPro OS X and an iPhone 7 with VCDS Mobile App

    cheers

  8. #8
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    USA
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    well this is about as fun as dental work... can't toggle to Infra mode, can't download either the 17.8 or 17.10 Installer, and can't even register my HEX-NET so that i can seek help on Product Support forum. Super!
    Config Utility V1.963 reads my HEX-NET serial # in SSID running AP mode - then when i connect to my home wireless network in Infra mode, it lists said network next to SSID, but IP reads 0.0.0.0
    What the hell?! i could return this thing i guess if it just hates my Apple-using ***, but it'd be more satisfying to grab my log-splitter and go Office Space on it.

  9. #9
    Benevolent Dictator Uwe's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Earth
    Posts
    15,304
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Are you using an Apple router as well?

    The one guy we have who has any real experience with Apple products is out at a trade show this week.

    Not getting an IP address from your router in infrastructure mode is likely due to failure to negotiate security. Possibly you typed the password incorrectly, or your router is using demanding some security level that the HEX-NET doesn't support. Try turning off security temporarily and running your WiFi completely "Open" for a bit just to see if it will connect.

    -Uwe-
    Ceterum censeo, delenda est Daesh.

  10. #10
    Verified VCDS User
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    USA
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    yes i am - whilst smoking apple cores!

    hooray, i've finally connected in Infrastructure mode - 2 little green lights and all. Password issues.:roll eyes:
    the issue now is it's timing out when i try to select a control module (Kline init 1...2...3...)
    self test reads:
    K1: OK
    K2: OK
    CAN: Testing
    VCDS-Cloud: OK
    Config: OK

    pings avg. 51ms
    Connection quality: excellent

    i feel like i read about others running into this somewhere...

  11. Likes Uwe liked this post

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •